Uşak'ta 107 çiftçiye makine ekipman desteği

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ?Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı' kapsamında 107 çiftçiye makine-ekipman desteği verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, Makine-Ekipman Desteği Projesi kapsamında 107 çiftçiye verilecek makine-ekipman desteği için tören düzenledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende çiftçilere makine ekipmanlarını Vali Mehmet Ufuk Eren teslim etti.Çiftçilere dağıtılan makine ekipmanların yüzde 50'sini Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü karşılayacak. Törende bir konuşma yapan Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, tarımsal kalkınmanın ülke ekonomisine sağladığı katkıyı dikkat çekti. Türkiye'nin son yıllarda tarımsal ekonomi alanında ciddi yenilikler ve yatırımlar gerçekleştirdiğini de ifade eden Vali Mehmet Ufuk Erden, ?Çiftçilerimizin daha iyi şartlarda üretim yapmasını arzu ediyoruz. Devletimizin sağladığı imkanlar her geçen gün artıyor. Doğru projelerle tarımsal ekonomideki büyümenin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini umuyoruz. Ülkemiz nüfusunun hala önemli bir bölümü geçimini tarım sektöründen sağlıyor. Bugün teslim ettiğimiz makine ekipmanların çiftçilerimizin işlerini kolaylaştıracağını umut ediyoruz? dedi.

Modern tarım uygulamalarının tarımsal üretimi arttırdığını da ifade eden Vali Mehmet ufuk Erden, ?Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında ilimiz çiftçisine önemli makine ekipman desteği verildi: 2007 yılından beri uygulanan program kapsamında ilimizdeki bin 759 çiftçiye toplam 5 milyon 160 bin TL makine - ekipman hibe desteği sağlandı. Bu desteklemeler bu yıl olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da devam edecektir? dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Güngör ise yaptığı konuşmada çiftçilere yönelik bakanlığın sağladığı destekleri anlattı. 107 çitçiye verdikleri makine ekipman desteği tutarının 615 bin TL değerinde olduğunu de ifade eden Güngör, çiftçi eğimlerine verdikleri önemi de anlattı.

Konuşmaların ardından 107 çiftçiye yüzde 50'si hibe destek olarak sağlanan makine ekipmanları teslim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber