Ortaöğretim öğrencilerine AD yolu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2005 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkezi Amerika'da bulunan AIFS Vakfı Türkiye Temsilciliği tarafından, Öğrenci Değişimi Programı çerçevesinde, çok sayıda orta öğretim öğrencisinin dil öğrenmek için Amerika'ya götürüleceği bildirildi. Sözlü ve yazılı sınava tabi tutulacak öğrencilerden 5'ine ise burs sağlanacak.

AIFS Vakfı Türkiye Temsilciği Nil Uluslararası Eğitim Organizasyonu Başkanlığı'nca, Öğrenci Değişim Programı çerçevesinde orta öğretimde okuyan 15-18 yaş arası öğrenciler, dil öğrenmek amacıyla Amerika'ya gönderilecek.

Seyhan Otel'de bir tanıtım toplantısı düzenleyen AIFS Vakfı Türkiye Koordinatörü Nilüfer Köylüoğlu, vakfın kurulduğu yıldan bu yana 1 milyondan fazla öğrenciye hizmet verdiğini belirterek, "Amerika'da öğrenci değişimi çok yaygın bir sistem. Burada sözlü ve yazılı sınavda başarılı olan öğrencilerimiz, Amerikalı bir ailenin yanında 1 yıl boyunca eğitim alacak. Biz Nil Organizasyon olarak dünyaya daha geniş perspektiften bakabilen gençler yetiştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Köylüoğlu, Amerika'ya gönderilecek öğrencilerden 5'ine burs sağlanacağını da ifade ederek, şunları kaydetti:

"Adana bölgesinde program seçmelerini ilk defa yapıyoruz. Öncelikle orta düzeyde İngilizce sınavı yapıp, sözlü mülakatta da başarılı olan öğrenciler organizasyon ücretini ödeyerek Amerika'ya gidiyorlar. Sayı sınırlaması yok. Ayrıca 5 öğrenciye burs veriyoruz. Bu burslu çocuklar Türkiye'nin geleceğine elimizle koyduğumuz yıldızlar. Sanayici ve iş adamlarımızı daha çok öğrenciye burs sağlanması konusunda destek olmaya çağırıyorum."

Öte yandan, programa katılacak öğrencilerin 3 yıllık not ortalamalarının 3.50 olması ve hiçbir zayıf notu bulunmaması gerekirken, son başvuru tarihinin ise 18 Kasım 2005 Cuma olduğu kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber