Sahte SSK müfettişlerine suçüstü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2005 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta, kendilerini SSK müfettişi olarak tanıtarak iş yeri sahiplerini dolandıran 4 kişi yakalandı. Şahısların, iş yerleri sahiplerinden sigortasız işçi çalıştırdıklarını iddia ederek para aldıkları belirlendi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, kendilerini SSK müfettişi olarak tanıtarak, iş yeri sahiplerini dolandıran şahıslara yönelik operasyon düzenledi. Gaziantep ve Kahramanmaraş'taki iş yerlerine kendilerini Adana SSK Bölge Müdürlüğü'nde görevli müfettiş olarak tanıtan şahısların, iş yerlerine sigortasız işçi çalıştırıp çalıştırmadıkları konusunda denetim yaptıkları belirlendi. Şahısların bu yolla iş yeri sahiplerinden nitelikli dolandırıcılık yaparak, para aldıkları tespit edildi. Takibe alınan 4 kişi, Kocaoğlan Mahallesi'nde bir iş yerinde suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Şahısların üzerinde yapılan aramada 1 adet SSK amblemi bulunan sahte müfettiş kimliği, 2 adet şahıslar adına düzenlenmiş kaşe, 22 adet SSK amblemli tutanak, SSK Adana Bölge Müdürlüğü başlıklı 2 cilt halinde matbuu tutanak ele geçirildi.Sahte müfettişler, ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber