Yabancı öğrencilerin ikamet tezkereleri için yeni düzenleme

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ülkemizde her seviyede öğrenim gören yabancı öğrencilere, İçişleri Bakanlığı genelgeleri çerçevesinde öğrenimleri süresince birer yıllık sürelerle ikamet tezkeresi düzenlenmektedir.

Yeni düzenlemeye göre;

1- İlk aşamada, önlisans için 2 yıl, lisans için 4 yıl, yüksek lisans için 2 yıl, doktora ve uzmanlık için 4 yıl olmak üzere öğrenim amaçlı ikamet tezkereleri resen düzenlenecektir.

2- Öğrenim amaçlı ikamet tezkeresi hamili yabancıların eş ve çocuklarına öğrencinin ikamet süresine paralel olarak ikamet izni düzenlenecek, diğer yakınlarına ise kısa süreli vize ve vize muafiyetiyle gelmeleri halinde 6 aya kadar, dış temsilciliklerimizden alacakları uzun süreli ziyaret amaçlı vize ile gelmeleri halinde ise bir yıla kadar ikamet izni düzenlenecektir.

3- En az 6 ay geçerli ikamet tezkeresi(turistik amaçlı hariç) hamili olanlardan öğrenim vizesi şartı aranmayacaktır.

4- Yabancı öğrencilerin üniversiteden alacakları kabul belgelerini ibraz etmeleri halinde öğrenim vizeleri dış temsilciliklerimizce resen verilecektir.

5- Öğrencilerin, kayıt yenilememe, okulla ilişiğini kesme, derslere devamsızlık, kaçak çalışma, yasa dışı faaliyet, ikametini amacı dışında kullanma gibi hallerde öğrenim amaçlı ikamet izinleri iptal edilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber