Gümrük muhafaza ekiplerinden sahte fatura operasyonu

Antalya Gümrük Muhafaza ekipleri, tax free faturalarında usulsüzlük yapan bir firmaya baskın düzenleyerek sahte faturaları ele geçirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 22:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce Tax-Free faturaları hakkında yürütülen araştırma kapsamında Tiger Leder isimli Yeni Antalya Deri Ltd. Şti firmasının Kemer Vergi Dairesinde vergi iadesi/mahsup işlemine konu olmuş fakat Antalya Havalimanı Gümrük Müdürlüğü tax free kayıt defterinde kaydı bulunmayan faturalarının olduğu öğrenildi. Gümrük muhafaza ekipleri tarafından firmaya ait iş yerinde ve şubesinde yapılan arama sonucunda muhafaza altına alınmış olan faturaların incelenmesi neticesinde, üzerinde sahte gümrük muayene memuru kaşesi ve gümrük resmi mührü olduğu düşünülen toplam 532 adet faturaya ilgili mahkeme kararı uyarınca el konularak polis kriminal labaratuarına gönderildi.

Alınan raporda faturalar üzerinde bulunan kaşelerin sahte olarak oluşturulduğunun bildirilmesi üzerine firmalar hakkında geriye dönük yapılan araştırmalar neticesinde Ş.E., S.E., H.E., H.E.'nin firma yetkilileri olduğu, firmanın faturalarına gümrük işlemleri için aracılık hizmeti veren DSD firmasının sorumlusunun A.Ş.K. olduğu, yine firmaya aracılık hizmeti veren NET turistik firması yetkilisinin S.Ş. olduğu, firmanın faturalarının takibinin Mali Müşavir Ş.Ö. tarafından yapıldığı ve Gümrük Müdürlüğünde takibi yapılmış gibi gösterilip aslında hiçbir işlem görmeyen faturaların takibinin İ.U. tarafından yapıldığının tespit edildiği bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bahse konu şahıslardan, NET aracı firma yetkilisi S.Ş., Kemer Cumhuriyet Savcısının yakalama kararına istinaden İstanbul'da 9 Ekim 2012 günü yakalanarak gözaltına alınıp Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne getirilmiştir. Adına tax free faturaları tanzim edilen Yeni Antalya firma yetkilileri Ş.E, S.E, H.E, H.E. ile Mali Müşavir Ş.Ö. ve DSD aracı firma yetkilisi A.Ş.K. Antalya ve Kemer ilçesinde 10 Ekim 2012 günü yakalanarak gözaltına alınmış olup, Kemer Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilerek soruşturma başlatılmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber