Beldelerinin kapatılmaması için sandığa gittiler

TBMM'ye sunulan yeni büyükşehir yasa tasarısında adı kapanacak belediyeler arasında geçen Akçay ve Zeytinli beldesinin kapatılmaması için vatandaşlar referanduma gitti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2012 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zeytinli ve Akçay'da kurulan sandıklara sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun ilgi gösteren vatandaşlar ?Belediyemizi vermiyoruz. Gerekirse Ankara'ya yürüyeceğiz." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne Bakanlar Kurulu tarafından sunulan yeni büyükşehir yasa tasarısı kapsamında belde belediyelerini kapatılacak olması Akçay ve Zeytinli beldesinde tepkiyle karşılandı. Yasa tasarısına göre kapanacak ve yeni oluşturulacak Altınoluk ilçesine bağlanması söz konusu olacak olan Akçay beldesinde belediye, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri başta olmak üzere tüm yurttaşlar kapatılma kararına isyan etti.

Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, hemen Ankara'ya giderken, Belediye Başkan Vekili İlhan Balcı, Başkan Yardımcısı Sadi Öz ile Akçay'da ki siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, dernek başkanları, kent konseyi üyeleri ve vatandaşlar katılımı ile bir toplantı yaptı. Toplantıda öncelikle Akçay'ın mahalle olmayı hak etmediği belirtildi.

MHP Zeytinli Belde Başkanı Mustafa Zafer Özkan, ?Halkımızın belediyemize sahip çıkmasını istiyoruz. Siyasi partiler olarak karar verdik. Belediyenin düzenlediği organizasyona katılım sağladık. Destek veriyoruz. İnşallah neticesi hayırlı olur. ?dedi. CHP Zeytinli belde yönetiminden Özkan Saka da Zeytinli Belediyesi öncülüğünde halkların haklarını savunmak adına sandığa geldi vatandaş. Yoğun katılım gösteriyor. Umarım istediğimiz sonucu alacağız. İnsan hakları mahkemesine resmi olarak sonuçlar iletilecektir. Vatandaşın katılımı da son drece güzel.? şeklinde konuştu. Vatandaşlar ise belediyemize verilmiş haklar geri alınmaz. Biz de belediyemizi vermiyoruz. Gerekirse Ankara'ya yürüyeceğiz. ?dedi.

Öte yandan Edremit'in diğer bir beldesi olan Akçay'da da vatandaşlar Akçay Cumhuriyet Meydanındaki sandıklara akın etti. Zeytinli ile aynı kaderi paylaşan Akçaylılar beldelerini kapatılmasına tepki göstermek için bugün sandığa geldiklerini söyledi. Referandumda oy kullananlar arasında olan Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu yer aldı. İnceoğlu, "Ankara'dakiler de görevlerini yapsınlar. Burada halk kendi kaderini oynuyor. Geleceğini oynuyor. Akçay'ın geleceğini kaderini oynuyor. Yüzde 90 ?na yakın katılım var. ? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber