Bülent Arınç'tan otomobili olanlara maaş uyarısı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2012 21:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugünkü şartlarda aracı olanların çok büyük masraflarla karşı karşıya olduğunu belirterek, ?Araç durduğu yerde sizin maaşınızı alır götürür haberiniz olsun. İsrafın zamanı değil.? dedi.

Arınç, Bursa merkez Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan Akpınar Yaşam Merkezi'nin açılışını yaptı. Törene, Bülent Arınç'ın yanı sıra Vali Şahabettin Harput, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve vatandaşlar katıldı. Açılış öncesi Osmangazi Belediyesi Gösteri Sanatları Topluluğu halk oyunları gösterisi sundu.

?BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ BÜYÜK BİR GAYRET İÇİNDE?

Törende konuşan Bülent Arınç, Osmangazi Belediyesi'nin 5 milyon lira harcayarak yaptırdığı tesisin çok amaçlı bir yaşam merkezi olduğuna dikkat çekti. Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı tebrik eden Arınç, şöyle konuştu: ?Biz Bursa'da kamu yatırımlarını takip ediyoruz. Bugün Orhaneli'nde devlet hastanemizi açılışını yaptık. Çalışmalarımız devam ediyor. Eğitimle ilgili, sağlıkla, ulaşımla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 3 milyon nüfusu ile Bursa'mızın her gün daha çok gelişen güzel bir şehri olması için. Şüphesiz belediye başkanlarımız da büyük bir gayret içerisinde. Başkanımız burada yaşayan insanların mutluluğu ve huzuru için çalışıyor.?

1994 yılında belediye başkanlığı için aday olduğunu ve halkın ne istediğini bildiğini belirten Arınç, bunların başında otoparkların geldiğini kaydetti. Meclis Başkanı olduğu dönemde servis araçları ile ilgili yaşadıklarını anlatan Arınç, 10-15 milletvekilinin kullandığı servis araçlarını kaldırmak istediğinde tepkiyle karşılaştığını kaydetti.

?ARAÇ, BÜYÜK MASRAF, İSRAFIN ZAMANI DEĞİL?

Arınç, şöyle devam etti: ?Halbuki bizim servis araçları da yıllık 3 trilyon liraydı. Allah Allah dedim, niye bu servisleri çalıştırıyoruz. 10-15 kişi olsa bile herkes servislerimiz kalkmasın diye isyan ettiler. İkinci bir sıkıntı Meclis'in içinde otopark için yeterli yer yok. 2 bin memura ait araç var. Arabalarınızla gelecekseniz servisi kaldıralım ya da servisle gelecekseniz arabanızı getirmeyin. Hepsini tespit ettirdim, kendisi ayrı geliyor eşi ayrı araçla geliyor. Maalesef araç bugün çok büyük masraf. Bugün ki benzin masrafının haricinde durduğu yerde masraf. Araç durduğu yerde sizin maaşınızı alır götürür haberiniz olsun. İsrafın zamanı değil.?

?ULAŞIMI ÇEŞİTLENDİRİYORUZ?

Bu sıkıntı nedeniyle demiryolu ve havaalanı yaparak ulaşımı çeşitlendirmeye çalıştıklarını dile getiren Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Eskiden demir yolları çok kıymetliydi. Sonra yüzüne bakılmadı. Bugün biz yeniden demiryoluna dönüyoruz. Şimdi artık o kadar otomobil sayısı oldu ki bir yılda 1 milyondan fazla otomobil sokağa çıkıyor. Yürüyecek yer de bulamıyorsunuz. Bunlara otopark gerekmiyor mu, gerekiyor. Kim yapacak bunu, belediyeler yapacak. Bugün Osmangazi'de belediyenin en başarılı olduğu alanlardan birisi otoparklardır. Kapalı Pazar alanı konusunda da belediyemiz çok başarılı. Tarihi eserlerin restorasyonu da önemli. Yapılanları az görmeyin, belediyemiz borçlanmadan, kendi imkanlarını iyi kullanarak bu hizmetlere bizi kavuşturuyor.?

AKPINAR YAŞAM ALANI

6 bin metrekare üzerine yaptırılan Akpınar Yaşam Alanı, kapalı pazar alanı olmasının yanı sıra farklı aktiviteler için de kullanılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber