'İlişkisizlik belgesi' artık elektronik ortamdan verilecek

Eskişehir Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) tarafından işlemlerin daha etkin bir şekilde yapılması amacıyla hazırlanan projede ihale ve inşaat işlerinde istenilen 'ilişkisizlik belgesi' artık elektronik ortamdan verilebilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşverenler tarafından SGK'ya yapılan ihale ya da özel nitelikteki inşaat işleri ile ilgili teminat iadesi/ilişiksizlik belgesi verilmesinde yeni düzenlemeye gidildi. Eskiden işverenlerin iş bitim dilekçelerini elden ya da posta yoluyla SGK'ya gönderme işlemi ortadan kaldırıldı. SGK yetkilileri ve işverenler yönünden emek ve zaman kaybına yol açan bu uygulama artık elektronik hale geldi.

Bu bağlamda, SGK tarafından işlemlerin daha etkin, hızlı, kolay erişilebilir bir şekilde sonuçlandırılması sağlamak amacıyla, 'e-ilişiksizlik uygulaması' hazırlandı. Bu uygulama ile işverenlerin elektronik ortamda iş bitim dilekçelerini SGK'ya göndererek ilgili makamlara sunabiliyor. Düzenlenen yazıları barkod numarası verilerek ilgili makama ibraz edilebilmelerine imkân sağlanıyor.

Bu uygulamadan yararlanmak isteyen işverenlerin Sosyal Sigortalar Kurumu'nun www.sgk.gov.tr internet sitesinde yer alan E-SGK ekranından 'diğer uygulamalar- ilişiksizlik belgesi başvuru' seçeneğini kullanmaları yeterli oluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber