Şahinbey Belediyesi İlköğretim Okulu'nun temeli atıldı

Şahinbey Belediyesi tarafından 8 bin 122 metrekare alan üzerine yaptırılacak olan 32 derslikli okulun temeli atıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 19:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akkent Mahallesi'nde Şahinbey Belediyesi tarafından dört ayda tamamlanarak eğitim öğretime sunulan Adil Teymur İmam Hatip Ortaokulu yanına yapılacak olan Şahinbey İlköğretim Okulu'nun temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Erdal Ata, Gaziantep'te eğitim konusunu gündemde tutmaya çalıştıklarını ifade ederek, Gaziantep'in en önemli sorunu eğitim sorunu olduğunu kaydetti. Vali Erdal Ata, ?Tabii ki bu sorunun çözümü için Gaziantep'te yaşayan tüm vatandaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşların herkesin el birliği yapması gerektiği konusunu da dile getirmiştik.? dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, şunda sadece Karataş bölgesinde 11 tane okul inşaatının devam ettiğini ifade etti. Serin, ?Bu katkılar sürdükçe bu kararlık devam ettiği sürece eğitim ve öğretimle alakalı sorunlarımızı hızlı bir şekilde çözeceğimize inanıyorum.? diye konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise nüfus yoğunluğu ve en fazla göç alan ilçelerin başında yer aldıklarını eğitim sorunu ve okul ihtiyacımız her geçen gün daha arttığını dile getirdi. Tahmazoğlu, ?Belediye olarak asli vazifelerimizin yanı sıra eğitim kompleksi ihtiyaçlarımızı da gidermeye büyük gayret gösteriyoruz. 3 yılda 26 adet okul ve kreş alanı olarak 133 bin 385 metrekare alan tahsis ettik. 23 adet okul plan tadilatı yaptık. Bu kapsamda Yeşilvadi projemizde 289 bin 535 metrekare eğitim alanı ayrıldı.? şeklinde konuştu.

Temeli atılan okul hakkında bilgi veren Tahmazoğlu, ?Okulumuz 8 bin 122 metrekare alana sahip olup, 32 derslikli olacak. Okulumuzda laboratuarlar, idareci odası, çok amaçlı salon, spor salonu, soyunma odaları, kantin, kütüphane ve öğretmenler odası bulunacak. Okulumuz 2 milyon 434 bin 340 TL'ye mal olacak.? ifadelerine yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber