Batman Valiliği, 1000 kişiye sıcak yemek verecek

Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 320 gün boyunca yoksul ve muhtaçların evine sıcak yemek dağıtacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 20:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sıcak yemek dağıtımı projesi kapsamında Batman Organize Sanayi Bölgesi'nde açılan aşevinin açılışı yapıldı. Batman Valisi Yılmaz Arslan, yemek dağıtımının ilk gününde projenin yüklencisi Öndersan Fabrikası'na giderek çalışmaları yerinde inceledi. Vali Arslan, işletmeye girerken projenin açılışını temsil eden kurdeleyi keserek söz konusu hizmetin vatandaşlar için hayırlı olmasını diledi.

Yemekhaneye galoş giyerek giren Vali Arslan, buradaki tüm bölümleri yakından inceleyerek firma yetkililerinden yoksullara dağıtılacak yemeğin üretim koşulları hakkında bilgi aldı. Daha sonra yemeklerin pişirildiği bölüme geçen Vali Arslan, "Bugün dul, özürlü, yetim, hasta, yaşlı ve tek başına yaşayan, yani yemek yapacak ya da bulacak imkanı olmayan bin vatandaşımıza yemek dağıtmaya başlıyoruz. Bu yemeği 320 gün boyunca vatandaşın ayağına götüreceğiz. Bu insanlar maddi durumu olmadığı için zaten gelip yemeğini alacak durumda değil. Sözleşme imzaladığımız firmanın yemekleri zamanında ve sıcak bir şekilde muhtaç ailelerimize ulaştırması hususunda gerekli gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz." dedi.

Yoksul aileleri SYDV aracılığıyla tespit ettiklerini söyleyen Vali Arslan, bu projenin örnek alınacak bir hizmet olduğunun altını çizerek "İnşallah attığımız bu adım STK, vakıf ve özel sektör temsilcilerine de örnek teşkil edecektir. Bizler de isteyen kuruluşlara destek vermeye hazırız." şeklinde konuştu.

Vali Yılmaz Arslan açıklamanın ardından ilk sefer tasını kendi elleriyle doldurdu. Program, İl Müftü Yardımcısı Abdurrahim İnanç'ın yaptığı yemek duasıyla son buldu.

GÜNDE BİR ÖĞÜN, İKİ ÇEŞİT YEMEK VERİLECEK

'Aşevi Projesi', Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'ne gönderildi, Genel Müdürlük tarafından proje kabul edilerek kaynak aktarıldı. Kaynak aktarımından sonra valilikçe hizmet alım ihalesine çıkılarak, Öndersan firması ile sözleşme imzalandı. Yemekler, bir öğün, iki çeşit, kişi başına 1 ekmek ve haftada bir gün meyve ve tatlı şeklinde verilecek.

Yemekler Öndersan firmasının Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasında pişirilerek, sefer tasları içerisinde firmaya ait 4 araçla, haftanın 7 günü dağıtılacak.

Yemekler, kenar semtlerde bulunan 31 mahallede, maddi durumu düşük vatandaşların evine teslim edilecek. Projenin toplam bütçesi 2 milyon TL'yi buluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber