SAGİAD Şube Başkanı Sert: Genç girişimciler Türkiye'nin önünü açacak

Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (SAGİAD) Akyazı Şube Başkanı Metin Sert, genç girişimcilerin sayısının arttıkça Türkiye'nin kalkınmasının da kolay olacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAGİAD Akyazı Şubesi, 'KOSGEB Girişimcilik Destek Programları' konulu eğitim semineri düzenledi. İşadamlarının yoğun ilgi gösterdiği programa, SAGİAD Kadın Girişimciler Kulübü Başkanı KOSGEB Destek Uzmanı Serap Yılmaz, müşteri ihtiyaçlarını karşılayabilmek, maliyeti azaltarak verimliliği artırmak, yeni ürün ve hizmetleri süratle pazara sunmak, desteklenecek proje konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Bütün girişimcilere kapılarının açık olduklarını ifade eden SAGİAD Genel Sekreteri İbrahim Bozkurt, ?Derneğimiz, sadece adı ve tabelası asılı olan, sohbetten öteye geçmeyen dernekçilik anlayışını değiştirerek, toplum yararına çalışan, demokrasinin gelişmesine katkıda bulunan, ortak amaç ve hedefler dâhilinde; siyasal idareyi ve yerel yönetimi, kamuoyu oluşturmak suretiyle halkımız yararına yönlendiren bir felsefe ile hareket etmektedir. Sivil toplum kuruluşu olmanın en büyük amaçlarından biri olan toplum ile devlet arasında bir köprü olma vazifesi gereği derneğimiz SAGİAD, Sakaryalı iş adamlarına olan sorumluluğunu yerine getirmeye devam etmektedir.? şeklinde konuştu.

SAGİAD Akyazı Şube Başkanı Metin Sert ise genç girişimcilerin Türkiye'nin önünü açacağını belirterek, genç girişimci sayısının artmasıyla Türkiye'nin kalkınmasının doğru orantılı olarak artacağını dile getirdi.

SAGİAD Kadın Girişimciler Kulübü Başkanı KOSGEB Destek Uzmanı Serap Yılmaz da hedeflere ulaşabilmek için şirketlerin yönetim anlayışının değişmesi, bilgi ve beceri ile eğitim altyapısına yatırım yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Yılmaz, ?Kendi işletmemizin içine bakmalıyız ileriye dönük çalışmalar yapmalı ve tehditlere yönelik önlemler alınmalı ve para geldiği zaman da bu parayı nasıl yöneteceğimizi iyi bilmeliyiz. İşletme sahibi günlük sorunlarla uğraşmamalı eğer uğraşıyor ise kurumsallaşmalıdır aksi takdirde para kazanmak çok daha zor olacaktır.? diye konuştu.

Plansız büyümelerin önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizen Yılmaz, "Özellikle KOSGEB'in vermiş olduğu hibe ve geri ödemeli hibeyi kullanmak için kullanmamalıyız doğru yerde ve kendi sektörümüz yönün de kullanmalıyız. KOSGEB hibe ve kredi destekleri doğru kullanıldığı takdirde iyi işler çıkacağını bu şekilde fabrikalar kuranlar olduğunu söyledi." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, değişimi bünyelerine adapte eden, verimlilik ve performanslarını artırarak başarıya ulaşan şirketler incelendiğinde hepsinde pek çok başarı faktörü yanında ortak bir nokta görüldüğünü, bu şirketlerin hemen tümü insan kaynağına önem veren ona yatırım yapan, geliştiren kuruluşlar olduğunu bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber