TÜMSİAD'tan ?okul ve eğitim' semineri

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şubesi tarafından, velilere yönelik ?Okul ve Eğitim' konulu seminer düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Derneğin konferans salonunda yapılan seminere konuşmacı olarak katılan rehber öğretmen Baki Öztürk, eğitimin ailelerin çocuklara yansıttığı iş kaygısı nedeniyle sadece öğretim boyutunun ön plana çıktığı bir yapı olduğunu söyledi.

Son zamanlarda değişen çevre ve yaşam şartlarının öğretim boyutunu ön plana çıkardığını belirten Öztürk, ?Buna bağlı nedenlerden dolayı toplum olarak okul ve eğitimi farklı görmeye başladık.? dedi.

Öztürk, ?Bizim okuldan beklentimiz öğretimden ziyade çocuğun sosyalleşmesi ve içinde yaşadığı topluma intibakını sağlamasıdır. Çocuk içinde yaşadığı toplumun kurallarını değerlerini temeli ailede aldıktan sonra bunun gelişimini okulda sağlayacaktır. Son dönemde öğretim boyutunun ön plana çıkması okulun bu misyonunu tartışır hale getirmiştir. Bugün okula giden çocuklarımızdan beklentimiz ödevlerini yapmasıdır. Ödevlerini yapıp, iyi ders çalışıp yaşından beklenilen başarıyı gösterip iş kaygısı çekmemesidir. Hâlbuki asıl sorun çocuğun öğretilmiş boyutta olması değildir eğitilmiş boyutunda olmasıdır. Çünkü bizim eğitilmiş insanlara ihtiyacımız var. Bilgi yüklü sadece öğretim boyutundaki insanlara değil. Çünkü eğitilen bir insanı sevk etmek çok zordur.? diye konuştu.

Konferansın sonunda bir teşekkür konuşması yapan TÜMSİAD Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş ise eğitim seminerlerine büyük önem verdiklerini belirterek bu tür faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber