Trafik ve maliye ekipleri kurbanlık taşıyan araçlar üzerinde denetimleri artırdı

Amasya Merzifon Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesi, kurbanlık taşıyan araçları olası tehlikelere karşı sıkı denetime tabi tutuluyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her dönem bayram öncesi yoğunlaşan karayolu trafiğinde yaşanan kazaları en aza indirmek için çalışmalarını artıran trafik ekipleri, araçlardaki kurbanlıkların nasıl bağlandığına kadar tek tek inceliyor.

Merzifon Bölge Trafik İstasyon Amiri Seyfet Göksel, Kurban Bayramı öncesi İstanbul istikametine doğru yoğun bir kurbanlık aracı trafiği akışı olduğunu belirtti. Göksel, ?Ekiplerimiz ile beraber uygulama noktasında araçlar içerisinde gelen kurbanlıkların veteriner belgesi, menşei kâğıtları, küpeleri var mı bunlara bakıyor, herhangi bir sıkıntı var ise il veya ilçe tarım müdürlüğündeki ekiplerine haber veriyoruz onlar da gelip gereğini yapıyorlar. Bunun yanı sıra trafik güvenliği açısından araç içerisindeki kurbanlıkların taşıma işi herhangi bir sorun teşkil ediyor mu taşınan kurbanlık hayvanlar ne durumda, taşıma yapılan araca düzgün bağlanılmış mı tek tek kontrol ediyoruz." dedi.

Zaman zaman taşıma yapılan araçtan hayvan düşmesi sonucu kazalar meydana gediğini kaydeden Seyfet Göksel, "Bizler de bu tür sorunların yaşanmaması için güvenlik önlemi alıyoruz. Araçların geldiği yollar çok uzun. Ağrı, Erzurum, Kars gibi illerden İstanbul istikametine doğru uzunca bir yol kat ediyorlar. Doğal olarak şoförlerimiz çok yoruluyor. Ekip olarak hem sürücü üzerinde, hem araç evrakları üzerinde hem de taşınan kurbanlıklar üzerinde gerekli olan tüm kontrolleri yapıyor ve şoförlerimizi gerekli ikazları yaparak tekrar yollarına devam etmelerini sağlıyoruz.? şeklinde konuştu.

Vergi Dairesi Memuru Cihat Bektaş, kurban taşıyan araçların resmi işlemlerinin yapılıp yapılmadığını ve şehirlerarası otobüslerin yolcu listelerini kontrol ettiklerini söyledi. Bektaş yaptığı açıklamada, ?Yaptığımız kontroller esnasında belgesi eksik sürücüleri cezai işlemlerimizi uyguluyoruz. Kontrollerde özellikle kurbanlık taşıyan kamyon veya TIR'ların taşıma irsaliyesi düzenlemediklerini tespit ettik. Taşıma irsaliyesi düzenlemeyen sürücülere cezai işlem yapıyoruz." diye konuştu.

Ağrı'nın Tutak ilçesinden Gebze'ye 21 büyükbaş kurbanlık hayvan götüren Abdülselam Güzel, yola çıkmadan önce bütün hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Güzel, ?Her hayvan için ayrı ayrı bağlama sistemi yaptık araç içine. Hayvanların araç içerisinde kayıp düşmemeleri için, ayakları altlarına talaş ve kireç serptik. Daha soran bağlı bulunduğumuz ilçe tarım müdürlüğüne giderek gerekli işlemleri yaptırıp yola çıktık. Yaklaşık 30 saat süren yolculuk için gerekli bütün önlemleri aldık.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber