Üniversite öğrencisi nehirde kayboldu

Muş'un Bulanık ilçesinde balık avlamaya giden üniversite öğrencisi, düştüğü Murat Nehri'nde kayboldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş'un Bulanık ilçesinde balık avlamaya giden üniversite öğrencisi, düştüğü Murat Nehri'nde kayboldu.

Alınan bilgilere göre ilçenin Köprüyolu köyünde ikamet eden Eskişehir Anadolu Üniversitesi ikinci sınıf öğrencisi Cüneyt Sarıkaya (22) ile arkadaşı Naim Demir, balık avlamak için köyün yakından geçen Murat Nehri'ne gitti. Burada 'kelek' diye tabir edilen ilkel sala binen iki kafadar nehre ağ germeye başladı. Nehrin ortalarına doğru ağ geren gençlerden Cüneyt Sarıkaya dengesini kaybedip Murat Nehri'ne düştü. Arkadaşının gözü önünde suya düşen Sarıkaya, nehrin içerisinde gözlerden kayboldu. Naim Demir'in telefonla haber vermesi üzerine olay yerine gelen köylüler, yaptıkları aramadan bir sonuç alamayınca olayı jandarmaya haber verdi. Bölgeye giden jandarma ekipleri hemen İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü'ne haber verdi.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan ve ekiplerin kısa sürede bölgeye ulaşması beklediklerini belirten Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez, "Şu anda köylüler ve kaymakamlığımıza bağlı İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekiplerimiz bölgede çalışmalarına devam ediyor. Ancak havanın kararması ile birlikte aramalara ara vermek zorunda kalacaklar. Bu gece muhtemelen bulunamazsa yarın yeniden arama çalışmalarına başlanacak" dedi.

Öte yandan nehir kenarına gelen ve gözyaşlarına hakim olmayan Sarıkaya'nın yakınlarının endişeli bekleyişleri sürüyor. - Muş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber