Van Türk Telekom Fen Lisesi'nin başarısı

Türk Telekom'un sosyal sorumluluk projesi kapsamında inşa ettiği Van Türk Telekom Fen Lisesi'nin 64 öğrencisi üniversiteye yerleşti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 20:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Türk Telekom Fen Lisesi'nden mezun öğrencilerden 37'sinin çeşitli şehirlerdeki tıp fakültelerini kazandığı bildirildi.

"Türkiye'ye Değer" kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında yapılan okulda eğitim gören ve mezun olan 64 öğrenciden 37'si tıp, 5'i hukuk, 9'u inşaat mühendisliği, 8'i diş hekimliği ve diğer fakültelerde eğitimlerine devam edecek.

İl Telekom Müdürü Abdulselam Kılıç, Van Türk Telekom Fen Lisesi öğrencilerinin gösterdiği başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek,

"Kurum olarak bu çalışkan ve azimli gençlerimize, çocuklarımıza eğitim olanağı sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Geçen yıl yaşadığımız ve tüm Türkiye'yi büyük üzüntü ve yasa boğan Van depremine rağmen çocuklarımızın böylesine büyük ve önemli bir başarı elde etmesinden son derece memnunuz. Çocuklarımıza bundan sonraki hayatlarında da başarılar diliyoruz" dedi.

Türk Telekom'un, geleceğe yatırım anlayışı ile hayata geçirdiği Türk Telekom Okulları Projesi kapsamında Türkiye'nin dört bir yanında 76 eğitim tesisi inşa edildiğini hatırlatan Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile hayata geçirilen projenin Türkiye'de eğitim alanında bugüne kadar hayata geçirilen en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olduğunu söyledi.

Kılıç, Türk Telekom Okulları Projesi kapsamında, 30 bini aşkın öğrencinin modern tesislerde eğitim görme olanağına sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber