Havada panik!

İstanbul'dan Lagos'a giden THY uçağı kalkış yaptığı sırada kuyruğu piste sürtünce havadan geriye döndü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nijerya'nın Lagos kentine gitmek için İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 16.55 'te 85 yolcusuyla havalanan THY'nin yeni filosuna kattığı Boeing 737-900ER tipi 'Ereğli ' adlı yolcu uçağı kalkış anında kuyruğunu piste sürttü. Uçağın kaptan pilotu kalkışa devam ederek kuleyle temasa geçti ve bir sürtme olabileceğini, bu nedenle de geri döneceğini söyledi.

TC-JYC kuyruk tescilli uçak böylece kalkıştan 20 dakika sonra Büyükçekmece üzerinden Atatürk Havalimanı'na geri döndü. Saat 17.15'te havalimanına inen ? Ereğliö adlı uçak Kaptan Pilot Hayrettin Mutlu ve İkinci Pilot Gizem İspi tarafından THY Bakım Hangarının önüne çekildi. Nijerya'nın Lagos kentine giden 85 yolcu da uçaktan indirilerek terminale götürüldü.

Uçakta inceleme yapan THY Teknik ekibi sürtme bölgesinde çekilen röntgenler sonrası bir hasar olmadığını belirlediler. THY yetkilileri de uçaktan indirilen yolcuların başka bir Boeing737-900ER tipi uçakla Lagos'a gönderildiğini ve kalkışta kuyruğunu sürten ancak hasar olmadığı belirlenen 'Ereğli" adlı uçağın da başka bir sefere verildiğini söylediler.

Bu arada THY'nin dün akşam saat 22.20'de kalkan Şikago-İstanbul uçağı kalkışında bir saat sonra bir yolcunun rahatsızlanması nedeniyle Boston'a zorunlu olarak indi. THY yetkilileri uçağın bugün saat 19.00 gelmesi gerekirken 50 dakikalık gecikmeyle saat 19.50'de İstanbul'da olacağını söylediler

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber