Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu yarın toplanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2005 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu, sosyal güvenlik reformu çerçevesinde hazırlanan Sosyal Yardımlar ve Primsiz Ödemeler Kanunu Tasarısı Taslağı ile Sosyal Güvenlik Kurumu Kanun Tasarısı Taslağı'nı değerlendirmek üzere yarın toplanacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu Yasası uyarınca bakanlık ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirilecek toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun konuşması ile başlayacak. Daha sonra, sivil toplum örgütü ve kamudan katılımcılar da görüşlerini açıklayacak.

Toplantının gündeminde, sosyal güvenlik reformu çerçevesinde hazırlanan ve çalışmaları uzun süredir devam eden Sosyal Yardımlar ve Primsiz Ödemeler Kanunu Tasarısı Taslağı ile Sosyal Güvenlik Kurumu Kanun Tasarısı Taslağı yer alıyor.

Sosyal Yardımlar ve Primsiz Ödemeler Kanunu Tasarısı Taslağı, yoksul ve muhtaç kesimlere yönelik sosyal yardım ödemelerinin, adil ve ulaşılabilir biçimde gerçekleştirilmesini, Sosyal Güvenlik Kurumu Kanun Tasarısı Taslağı ise sosyal güvenlik kurumlarının "tek çatı" altında toplanarak, "Sosyal Güvenlik Kurumu" adı altında hizmet vermesini öngörüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber