Bakan Kılıç üniversite öğrencilerinin yemek problemine internetten el attı

Ege Üniversitesi (EÜ) Merkez Kampüsü içindeki yurtta kalan öğrencilerin, yemek porsiyonlarının azaldığı ve fiyatlara zam yapıldığı gerekçesiyle seslerini duyurmak için yaptğı eyleme, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'tan Twitter üzerinden cevap verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2012 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Kılıç, "İzmir'deki öğrencilerimizin yemek gramajı ve fiyatına ilişkin şikayetlerini dikkatle not ettik. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kalan 293 bin gencimize, her ay 180 lira yemek katkısı veriyoruz. İsteriz ki en yüksek kalite ve kaloride olsun. Sevgili gençler, bize emanetsiniz. Talepleriniz, haklı yönleriyle kısa sürede gerçekleşecektir." dedi.

Geçen yıl Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kalan öğrencilerin sıcak su isteğine yönelik eylemlerini Twitter aracılığıyla verdiği talimatla çözen Bakan Kılıç, bu kez de yemek zamlarına yönelik tepkiye sessiz kalmadı. Günlerdir kampüs içinde ve dışında yemek porsiyonlarının düşürülmesi ve zam yapılmasına yönelik eylemde bulunan öğrencilerin şikayetlerini ortadan kaldırmak için harekete geçti. Kılıç, ülke genelindeki bütün yurtlarda yemek fiyatının aynı olacağını, ayrıca menünün zenginleştirilerek çorbadan tas kebaba kadar her çeşidin öğrencilere sunulacağını belirtti. Kredi Yurtlar Kurumu yurdunda kalan gençlerin, anne ve babalarının kendilerine emaneti olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, Twitter'dan gönderdiği mesajında, "Yine bize emanet edildiğiniz içindir ki yurtlara giriş çıkış saatlerinde bir esneklik gösterilemeyecektir." ifadelerine yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber