Kaybolan insanları bu köpek bulacak

Bursa'da kurulan ve doğal afet durumlarında Türkiye'nin her yerine giden NAK Arama Kurtarma Ekibi, Almanya'da düzenlenen arama kurtarma testinden başarıyla geçti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2012 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslar arası düzeyde başarı belgesi alan NAK'a bir de Labrador cinsi köpek bağışlandı. Depremde enkaz altına kalan yada dağda kaybolan vatandaşlar bu köpek sayesinde bulunacak.

Bursa'dan Almanya'nın Stuttgart kentine giden ve burada yapılan Uluslararası Arama Köpekleri Denklik Sınavına giren NAK Arama Kurtarma Ekibi sınavı başarıyla geçerek uluslar arası düzeyde başarı belgesinin sahibi oldu. Türkiye'de sadece 3 ekip bu belgenin sahibi olurken Bursa'da bu belge yalnızca NAK Arama Kurtarma Ekibi'nde olacak. Deprem sırasında enkaz altına kalan ya da dağda gezintiye çıkarken kaybolan insanları kokusundan tanıyarak yerini tespit edecek olan arama köpeği de, başarılarından dolayı NAK Arama Kurtarma'ya hediye edildi. 12 gün Almanya'da kalarak sınava hazırlandıklarını söyleyen NAK Arama Kurtarma Ekibi Kurucu Üyesi Fatih Işık, ?Vatandaşlarımızın canı bizim için çok önemli. NAK olarak deprem, afet, sel, heyelan, yangın gibi afetlerde hemen olay yerine gidiyoruz. Hiçbir karşılık beklemeden, hiçbir ücret almadan vatandaşların yardımına koşuyoruz. Amacımız insanların zarar görmemesi? dedi.

VAN DEPREMİNDE ENKAZDA ARAMA YAPMIŞLARDI

Geçtiğimiz yılın ekim ayında Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen 7.3'lük depremin hemen ardından Bursa'dan yola çıkan bin 700 kilometrelik yolu 1 günde giden NAK Arama Kurtarma Ekibi, enkaz altında kalan birçok kişinin sağ olarak çıkmasına yardım etmişti. Van'ın Erciş ilçesine giden diğer sivil toplum örgütleriyle beraber çalışan NAK Arama Kurtarma Ekibi, 1 ay Erciş'te kalarak depremzede vatandaşlara yardım elini uzatmıştı.

Deprem, doğal afet ya da kaybolan vatandaşların NAK Arama Kurtarma Ekibi'ne bildirilmesi için 0224 242 31 30 nolu telefonu arayabileceklerini söyleyen Işık, www.nak.org.tr adresinden de kendilerine ulaşılabileceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber