Bir sınav için 3 defa Ankara'ya çağrılır mı?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 00:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 80 uzman yardımcısı almak için ilana çıktı. Bakanlığın açıkladığı süreç şu şekildedir:

1- Adaylar önce, 5-15 Kasım 2012 tarihleri arasında başvuru yapacak.

2- Başvurusu kabul edilen adaylar 19 Kasımda ilan edilecek. Bu adaylar istenilen belgeleri 19-30 Kasım arasında bizzat Ankara'ya gidip teslim edecek. Bu sırada sınav giriş belgesi verilecek.

3- Yazılı sınav 16 Aralık'ta Ankara'da yapılacak. En yüksek puanlı 20 katı aday katılacak.

4- Sözlü sınav 28 Ocak 9 Şubat 2013 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak.

Yani bir personel alımı için 4 ayda 3 kez Ankara'ya gelinecek.

BİR ÜYEMİZİN ŞİKAYETİ:

Böyle personel planlaması olur mu?

4 ay sonunda 80 personel alınacak bu eziyeti bizlere nasıl yaşatacaklar.

Sırf milletten 50 tl koparabilmek için alınacak kişi sayısının 20 katını başvuruya dahil ediyorlar bu da yetmezmiş gibi Belgeleri elden teslim etmek için ANKARAYA bizzat gideceğiz sınav giriş belgemizi bizlere vereceklermiş sonra eve geleceğiz sonra 2 AY sonra yazılı sınav tarihi için bir daha ANKARAya gideceğiz sonra yine eve geleceğiz 2 AY sonra yine ANKARAya gideceğiz bu seferde sözlü sınav için.İşe başlamak ise 6 ayı bulacak !! Gerçekten akıl sır erdiremiyoruz.Düşünebiliyormusunuz KARS tan başvuru yapacak olan biri bu kadar sık nasıl ANKARAya gidecek, 50 TL sınav parası 3 defada ANKARAya gidiş geliş parası oda nerden baksan 500 lira sonuç 4-5 ay sonra belki seni işe alırlar bu kadar EMEK verdiğin için !!!

2-3 Haftalık bir periyodda yapılacak bir şeyi 4 ay gibi bir süreye yaymak herhalde büyük bir BAŞARIdır.

MEMURLAR.NET'İN DEĞERLENDİRMESİ

Sınav belgelerinin daha başvuru sırasında bizzat istenmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bir sınav belgesi vermek için Kars'tan Ankara'ya vatandaşı çağırmak sadece eziyettetir. Bu düzeltilmesi gerekmektedir. Bu sayede en azından kişiler bir Ankara masrafından kurtulmuş olacaktır.

Yazılı ve sözlü sınav süreci için Ankara'ya gelinmesi ise normal görünmektedir. Sınırlı sayıdaki aday için Ankara dışında sınav tertiplemek mümkün değildir.

Ancak, belgelerin teslimi için adayları Ankara'ya çağırmanın kamu yararı içeren bir yönü bulunmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber