Vekiller ?imaj' yeniledi

Haber Giriş : 28 Eylül 2005 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaz tatilini seçmenleriyle birlikte geçiren vekillerin bazıları kilo verdi, bazıları da sigarayı bıraktı İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu 10 kilo hafiflerken, milletvekillerinin birçoğu ise bıyıklarını kesti

TÜRKİYE, 3 Ekim'de AB ile masaya oturmaya hazırlanırken, gerekli yasaları çıkaran milletvekilleri, yaz tatili süresince de kendilerini yeniledi. Meclis, yasama yılına başlarken, birçok milletvekilini yeni imajlarıyla bulacak.

Vekillerden kimisi bıyıklarını kestirirken, kimi de rejim yaptı ve 5-10 kilo birden verdi. Bazıları kilo alırken, tiryaki durumundaki bazı milletvekillerinin sigarayı bırakması dikkat çekti. En belirgin imaj değişikliği de Bakanlar Kurulu'ndaydı.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, tatil döneminde yaptığı rejimle tam 10 kilo verdi. Aksu'nun diyet listesinde ise sebze, salata ve meyve var. Kebapla çiğ köfteden uzak duran Aksu, sıkı bir rejim uyguluyor.

Sigaraya son

Sigara tiryakisi olan ve günde 2 pakete yakın sigara içen Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de, sigarayı bıraktı. Üniversite yıllarından beri tiryaki olan Şener, sigara ile adeta özdeşleşmişti. Elinden sigarası düşmeyen Şener, sadece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında içmiyordu. Şener, bir süre önce sigara ile vedalaşırken, bunda sigara içmeyen Başbakan'ın da payının büyük olduğu söyleniyor. Böylece kabinede sigara içen sadece Devlet Bakanı Beşir Atalay ile Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu kaldı.

Kabinedeki bu değişikliklerin yanında Meclis'teki milletvekillerinde de dikkat çekici imaj değişiklikleri oldu. Meclis'in kilo kaybına uğrayan simalarından bir diğeri AKP Grup Başkanvekili Eyap Fatsa. Yaz boyunca kendine dikkat eden Fatsa, 4-5 kilo verdi. Fatsa'nın diyeti Aksu'nun rejimi kadar sıkı değildi. Fatsa, bol bol yürüdü ve yüzdü.

Bıyıklar gitti

Yaz döneminde Meclis'teki ?bıyıklı' sayısı da azaldı. Yıllardır bıyıklı görmeye alışkın olduğumuz bazı vekiller, radikal değişik yaparak bıyıklarını kesti.

Meclis tatilinde bıyıklarını kesen AKP Bingöl Milletvekili Mahfuz Güler, ?Değişiklik olsun istedim. Yaz döneminde bıyıklarımı kestim. Ancak, bir süre sonra tekrar bıyık bırakmayı düşünüyorum. Meclis açılınca belki tekrar bıyıklarıma geri dönerim? dedi.

Bıyıklarına veda eden bir diğer kişi de CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş oldu. Politikada hep bıyıklı görmeye alışkın olduğumuz Ateş de, hızlı bir karar alarak bıyıklarını kestirdi.

En radikali Akgün

Meclis'te en radikal değişikliğini AKP Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün 2004 yılında yapmıştı. TBMM'ye gözlüklü, biraz saçı dökük ve biraz da kilolu giren Akgün, başına saç ektirmişi, gözlüklerini çıkarmışı ve fazla kilolarından kurtularak büyük bir değişiklik yapmıştı. Böylece ortaya bambaşka ve en az 10 yaş daha genç bir milletvekili çıkmıştı.

tercxüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber