Özel Harekatçı cinayeti için özel ekip kuruldu

Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığı 7 yıl önce öldürülen özel harekâtçı cinayeti için özel ekip kurdu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığı 7 yıl önce öldürülen, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürülüğü'nden emekli Köy Muhtarı Nezih Yılmaz cinayetinin faillerinin belirlenmesi için özel ekip kurdu.

2004 yılı yerel seçimlerine Sapanca İlçesinin Yanık Köyünde Muhtar seçilen Nezih Yılmaz, 26 Kasım 2005 tarihinde göreve başladığının 20. ayında uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti.

Muhtar Yılmaz, yatsı namazı sonrası camiden çıkarak Sapanca İzmit Yolu olan E-24 karayolu üzerinden evine doğru yürürken, ev yolunun güzergâhı üzerinde bulunan bir bahçede saklandıkları iddia edilen kimliği meçhul kişi veya kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Saldırı sonrası vücuduna 6 mermi isabet eden Yılmaz, Kocaeli Devlet Hastanesine götürüldüğü sırada yolda hayatını kaybetti.

Dönemin jandarma ekipleri tarafından faillerin belirlenmesi için yürütülen çalışmalar sonuçsuz kaldı.

Sapanca Başsavcılığı üzerinden 7 yıl geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde Özel Harekat Polisi olarak görev yaptıktan sonra emekliye ayrılan ve Sapanca'ya yerleştikten sonra öldürülen Nezih Yılmaz cinayetini tekrar incelemeye aldı.

Bölgede işlenen 12 faili meçhul cinayetin aydınlatılması amaçlanan soruşturma kapsamında özel harekâtçı emekli polis memuru Nezih Yılmaz Cinayeti'de güncel verilerle yeniden ele alınıyor.

Soruşturma kapsamında sadece son bir ayda 50 den fazla tanık dinlendi ve bu sorgulamalar sonucunda olay hakkında önemli bilgilere ulaşıldı.

Zanlıların birden fazla olduğu belirlendi ve olayla ilgili olduğu saplanan birçok isme ulaşıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber