Siirt, başıboş dolaşan hayvanlardan kurtarılıyor

Siirt Valisi Ahmet Aydın,"ortak çalışma ve elbirliği ile, güzel şehrimizi başıboş hayvanlarından kurtaracaklarını" söyledi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt Valisi Ahmet Aydın,"Siirt Belediyesi ve diğer ilgili kamu kurumları ile yapılacak ortak çalışma ve elbirliği ile, güzel şehrimizi başıboş hayvanlarından kurtaracaklarını" söyledi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen, İl Hıfzısıhha Kurulu 2012 Ekim ayı toplantısında konuşan Vali Aydın;'ilimizin bu kötü imajdan kurtarmak amacıyla, daha önce vali yardımcımız Mustafa Pala başkanlığına bu konuyla ilgili alt yapı çalışmalarının başlatıldığını, hayvan sahipleri ve ilgili kuruluşların katılımı ile bir toplantı yapıldığını, hayvan sahiplerinden de başıboş dalaşan hayvanların il dışına çıkarılmasını istediklerini' söyledi.

Vali Aydın,'amacımız; Siirt' e hiç yakışmayan bu görüntülerin ortadan kaldırmak ve müzakere yoluyla vatandaşlarımızı incitmeden kendilerine hayvancılık ile ilgili destekler sunmaktır. Bu konuda Belediye ile ortak bir çalışma başlatıklarını, İlimizde hayvancılığın ve besiciliğin geliştirilmesi için, valiliğimizce yer tespiti ve alt yapı çalışmaları ile hayvancılık destekli projeler geliştirileceğiz."dedi.

İlimizde kayıtlı olan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların şehir merkezinde başıboş dolaşmalarının engellenmesi ve tespiti halinde hayvan sahiplerine Kabahatler Kanununa göre İdari Para Cezası uygulanacağını belirten Vali Aydın;'başıboş yakalanan hayvan sahiplerine 180 tl ceza ikinci kez aynı hayvanın yakalanması durumunda 500 tl ceza verileceğini, üçüncü kez yakalanması durumunda hayvanları iade eedilmeyeceğini ayrıca kurul olarak aldığımız karar gereği, hayvan sahiplerine 20 Kasım 2012 tarihine kadar süre verildiğini' bildirdi.

Basına açık yapılan toplantıda daha sonra konuşan Belediye başkanı Selim Sadak ise yaptığı konuşmada, "sayın Valimizin verdiği desteklerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Şehrimizi bu kötü görüntü kirliliğinden kurtarılması gerekir. İlimizin sokak ve caddelerinde başı boş dolaşan hayvanlar, insan sağlığı içinde tehdit oluşturuyor, bu konuda hayvancılıkla uğraşan bütün vatandaşlarımızla görüşeceğim. Kendilerini ikna etme konusunda ne gerekiyorsa onu yapacağız. Hayvan sahiplerine de Valilik ve belediye olarak her türlü desteği vereceğiz. Vatandaşlarımızında bu konuda gerekili adımı atmalarını bekliyoruz." dedi.

Kurulumuzca alınan kararların halkımıza duyurulması konusunda belediye tarafından gerekili anonsların yapılacağını belirten Sadak,'broşür ve afişlerle halkımıza gerekli bilgilendirmeyi yapacaklarını ve gelecek toplantıda ilimizdeki kaldırım işgallerini görüşeceklerini' belirti.

Daha sonra toplantıda, basın mensuplarının soruları cevaplandırıldı.

İl Hıfzısıha kurulu toplantısına; belediye başkanı Selim Sadak, Vali yardımcısı Mustafa Pala,İl sağlık müdürü Erol Emre Ömür, il tarım müdürü ilhan özel ve diğer kurul üyeleri ile basın mensupları katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber