Aydın kışa hasret kaldı

Türkiye'nin en sıcak illeri arasında yer alan Aydın son yılların un uzun yaz mevsimini yaşıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekim ayı sonuna yaklaşılmasına rağmen Aydın'da 30 derecenizi üzerinde seyreden hava sıcaklığı şaşırtıyor. Gece ile gündüz arasındaki ısı farkının aşırı yüksek olması nedeniyle ilde gribal hastalıklarda artış yaşanırken, vatandaşlar da mevsime uyum sağlamakta güçlük yaşıyor.

Yaz sıcaklarının devam etmesi bir çok esnafı sevindirirken, bazı esnafın da işlerinde durgunluğa neden oluyor. Aydın merkezde çarşı ve pazarda 'İğne atsan yere düşmez' görüntüler yaşanırken, bazı esnaflar geciken kış mevsimi nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyor. Takvime göre kış mevsimi gelmesine rağmen devam eden sıcaklar nedeniyle odun, kömür ve soba satıcıları işlerin durgunluğundan yakındı. Eskiden ekim ayında Aydın'da sobaların kurulduğunu belirten Aydın Tenekeciler ve Sobacılar Çarşısı esnaflarından Mesrure-Hasan Börekçi çifti, devam eden yaz sıcaklarının bazı sektörleri olumsuz etkilediğini belirttiler.

Kış mevsiminin kısa sürdüğü Aydın'da soba fiyatlarının 4 yıldır değişmediğini belirten Mesrure Börekçi, guzinelerin 200 TL ile 300 TL arasında, kovalı sobaların ise 130 TL ile 200 TL arasında satıldığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber