Şırnak'ta bal tesisi kuruluyor

Şırnak Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Habib Aşan, Şırnak'a bal tesisi kurmayı planladıklarını belirterek, ?Yakında tesisimizi kuracağız, markalaşma ve marketlerde satışa başlamaya hazır olacağız? dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Habib Aşan, Şırnak'ta iki iklim yaşandığını ve çiçek balıyla ün yaptıklarını belirterek, ?Farkımız çiçek balımız. Şırnaklı bal üreticileri yılda sadece bir kere çiçek balını üretmektedirler. Şırnak balını diğer ballardan farklı kılanda budur. Diğer bal üreticileri ise pamuk zamanı pamuk balı, ardından çam balı, kestane olmak üzere farklı dönemlerde farklı hasatlar elde etmektedirler. Şırnak balının tartışılmaz kalitesi de buradan kaynaklanmaktadır? diye konuştu.

Şırnak'ın iklim olarak son derece arıcılığa elverişli olduğunu ifade eden Aşan, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Arıcılar Birliği'nin kurulması ile son zamanlarda arıcılık ivme kazanmış, Şırnak balı kalitesi ile önemli bir yere varmıştır. GAP İdaresi'nin desteklediği arıcılık projeleri sayesinde Şırnak'ta arıcılık daha da gelişmektedir. Şırnak balının kalitesinin sırrının dünyanın hiçbir yerinde yetişmeyen birçok endemik bitki türünün bünyesinde barındırmış olmasından kaynaklanmaktadır. Toprağımızın temiz olması, hava ve çevre kirliliğinin olmaması özellikle Beytüşşebap yaylalarında rakımın yüksek oluşu balımızın kalitesini artırmaktadır. Bölgemizde yetişen endemik bitki türlerinin özelliği ise balımızın kalitesinin tartışılmaz olduğunu göstermektedir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber