Üniversiteler için ek yerleştirme başvuruları 3 Ekim'de.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2005 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2005-Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonuçlarına göre 2005-2006 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme yapacak.

Başvurular, 3 Ekim Pazartesi günü başlayacak, 7 Ekim Cuma günü sona erecek.

Ek yerleştirme kontenjanlarına başvurabilmek için şu koşullar gerekiyor:

- 2005-ÖSS'ye başvurmuş olmak,

- Başvurulacak önlisans ve açıköğretim programları için 2005-ÖSS'de öngörülen puan türünde 160 ve üstünde, lisans programları için ise öngörülen puan türünde 185 ve üstünde ÖSS puanına sahip olmak,

- 2005-ÖSYS merkezi yerleştirme sonunda açıköğretimin kontenjansız programları dışında hiçbir yükseköğretim programına yerleşmemiş olmak,

- Ek yerleştirmede, kılavuzdaki Tablo-4, Tablo-3A ve Tablo-3B'den tercih edilen yükseköğretim programının 2005-ÖSYS merkezi yerleştirme sonunda oluşan en küçük puanına eşit veya daha yüksek bir Y-ÖSS puanına sahip olmak.

Yükseköğretim programları ek yerleştirme kontenjanlarına başvurmak isteyen adaylar 4 YTL (4 milyon lira) karşılığında 2005-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu ve Başvurma Formunu ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinden alabilecekler. Adaylar, kılavuzda belirtilen esaslara uygun olarak dolduracakları başvuru formu ile 8 YTL'yi ek yerleştirme ücretinin ilgili bankaya yatırıldığını gösteren banka dekontunu yine ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerine teslim edecekler. Adayların bu ücreti yatırmak için bankaya sadece T.C. kimlik numaralarını vermeleri yeterli olacak.

Posta ile yapılan başvurular işleme alınmayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber