Adalet Bakanlığı, Tekirdağ Cezaevi'ndeki açlık grevi ile ilgili iddialara cevap verdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Ekim 2012 tarihli bazı basın organlarında; "Kritik eşiğe gelindi" başlıklı haberlerde; "Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi'nde açılık grevine giren tutukluların avukat görüşünün ardından çıplak aramaya tabi tutulduğu, itiraz edince darp edildiği, kendilerine B1 vitaminin verilmediği, ayrıca açlık grevleriyle ilgi hiç bir mektup, faks, gazete ve derginin kendilerine verilmediği" iddialarıyla ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gereksinim duyulmuştur.

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumunda, 12 Ekim 2012 tarihinde müvekkilleriyle görüşmek için gelen avukatın, Kuruma girişi sırasında, duyarlı giriş kapısının sinyal vermesi ve avukatın elle aramayı kabul etmesi üzerine, elle araması yapılmış ve müvekkilleriyle görüşmesi sağlanmıştır.

Tutuklu O. E. T'ın avukat görüşmesinde şüpheli davranışlarda bulunması üzerine, detaylı araması yapılmış ve tutuklunun sağ çorabının içerisinde beyaz kağıda bantla sarılı bir nesne bulunmuştur. Nesne açıldığında, ince kağıt üzerine bilgisayar ile yazılmış, "yürütme konseyi başkanlığının süreç değerlendirmesi" başlıklı örgütsel yazı bulunmuştur. Tutuklu hakkında idari yönden disiplin soruşturması başlatılmış ve adli soruşturmanın başlatılması için ilgili evrak Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir.

Açlık grevi yapan tutuklu ve hükümlülerin muayeneleri periyodik olarak yapılmakta ve B1 vitamini düzenli olarak verilmektedir.

Tutuklu/hükümlüler tarafından gönderilen veya tutuklu/hükümlülere gelen mektup, faks, telgraf gibi materyallerin tümü, Mektup Okuma Komisyonu tarafından, 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfaz Hakkında Kanunun 68. Maddesi gereğince incelenmekte ve sakıncalı olanlar disiplin kuruluna sevk edilmektedir. Komisyonun tüm kararları ise yargı denetimine tabidir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber