Kemik erimesi her yaşta görülebiliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 15:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı ve Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Demirbağ Kabayel, kemik erimesi olarak bilinen osteoporozun yaşlılara özgü bir hastalık olmadığını, aksine 7'den 70'e her yaştan insanın bu hastalığa yakalanabileceğini söyledi.

Doç. Dr. Derya Demirbağ Kabayel, 20 Ekim Dünya Osteoporoz Günü nedeniyle Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimlik Toplantı Salonu'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Dünya Sağlık Örgütü tarafından 20 Ekim tarihinin Dünya Osteoporoz Günü olarak belirlendiğini kaydeden Kabayel, zamanla kemiğin dokusunda bozulmalar olabileceğini, kemiklerin zayıflayabileceğini ve insan vücudunda kırığa yatkınlık oluşabileceğini belirtti. Kabayel, ?Kırıklar büyük kırıklar olmayabilir, kemiğin içinde küçük kırılmalar da oluşabilir. Osteoporozda kişinin ailesel yatkınlığı ve cinsiyeti önemli yer tutar. Kadınlarda özellikle menopoz sonrası osteoporoz riski artar. Kişinin mevcut hastalıkları da osteoporoz riski için tetikleyici bir unsur da olabilir. Osteoporoz sadece yaşlılara özgü bir hastalık değildir, 7'den 70'e her yaşta olabilir? dedi.

Osteoporozdan korunmak için ve osteoporoz tedavisi esnasında D vitamininin oldukça önemli olduğunu ifade eden Doç. Dr. Kabayel, ?Güneş ışığından yeteri kadar faydalanmıyoruz. Ancak sadece elimiz ve yüzümüz bile güneş ışığını görebilse bu durum vücudumuz için oldukça faydalıdır. Osteoporoz şikayetiyle gelen hastalarımızın D vitamini değeri bizim için oldukça mühimdir. D vitamini eğer istediğimiz seviyede değilse, öncelikle D vitamini seviyesini ideal düzeye yükseltiyoruz ve tedaviye sonra başlıyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber