Marmara Üniversitesi'nde 8 öğrenci gözaltına alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 15:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'ndeki öğrenci kavgasına polis müdahale etti. Sabah saatlerinden itibaren kampüsü ablukaya alan çevik kuvvet, güvenlik büro ve terörle mücadele ekipleri, karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavga nedeniyle 8 öğrenciyi gözaltına aldı.

İddiaya göre, dün öğle saatlerinde kampüs yemekhanesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada Ömer Faruk K. isimli öğrenci karnından bıçaklandı. Ömer Faruk K. ambulansla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Gerginliğin artması ve rektörlüğün daveti üzerine çok sayıda polis ekibi de kampüse girerek inceleme başlattı. Arkadaşlarının bıçaklandığını duyan öğrenciler de bugün diğer gruptan bir öğrenciyi linç etmek istedi. İsmi açıklanmayan öğrenciyi polis, öfkeli gurubun elinden güçlükle kurtardı.

Bu sırada ders için sınıflarına gitmek isteyen öğrenciler de kampüse alınmadı. Bir sürede güvenlik noktasında bekletilen öğrenciler kavganın bitmesinden sonra içeriye alındı. Kampüste yaşanan kovalamaca sonunda, kavgaya karıştıkları belirlenen 8 öğrenci gözaltına alındı. Polis otobüsüne bindirilen öğrenciler emniyete götürüldü.

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'ndeki gerginliğin diğer kampüslere de sıçradığı ve geniş güvenlik önlemlerinin alındığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber