Canikli: Giresun Güney Yolu, ilin önünü açacak

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, bakanlık nezdinde teknik çalışmaları süren Giresun Güney Yolu'nun, ilin önünü açacak bir proje olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Canikli, "Devlet ilkesel olarak bu yolla ilgili çalışmaların başlatılması kararını verdi.? dedi.

Canikli, AK Parti Giresun milletvekilleri Mehmet Geldi ve Adem Tatlı ile ortak basın toplantısı düzenledi. Canikli, Giresun halkına Güney Yolu'nun yapılacağını müjdeledi.

Yol konusunu görüşmek üzere bayramdan sonra ilgililerle bir araya geleceklerini ve buradaki ilk teknik çalışmayı başlatacaklarını kaydeden Canikli, projeyi önemsediklerini ifade etti.

Giresun'un gelişimini hızlandırmak, gelişime katkı sağlamak, şehircilik açısından daha modern, yaşanabilir, çağdaş bir Giresun oluşturmak amacıyla böyle bir projenin yürütülmesinin gerekli olduğunu düşündüklerini anlatan Canikli, şöyle devam etti: ?Onunla ilgili olarak da çalışmalarımızı başlattık. Bunu ilk kez açıklıyorum. İnşallah makul bir süre içerisinde, şu anda kesin bir tarih veremiyoruz, hazırlıklar başlayacak, bunun ne zaman biteceğini bilemiyoruz. Bu bittikten sonra finansmanının sağlanması, yatırım programına alınması ve diğer aşamalar gelecek. Esas zaman alan, bu dediğim kısım; hazırlık aşamaları ve proje safhasıdır."

Giresun için önemli olan ilin önünü açacak projenin aynı zamanda da ciddi finansman gerektirdiğinin altını çizen Canikli, "Giresunumuz bugüne kadar istediği talep ettiği bütün yatırımları aldığı gibi inşallah bunu da alacaktır. O anlamda projenin sonlandırılmasının başlangıcında bulunuyoruz şu anda. Bu hizmet Giresun ve Giresunlular için, Giresun'un gelişimine katkı içindir.? ifadelerini kullandı.

FİSKOBİRLİK BAŞKANI BAYRAKTAR'A CEVAP VERDİ

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar'ın açıklamalarına da cevap veren Canikli, Genel Müdürlük binasının Giresun'dan taşınmasının söz konusu olamayacağını kaydetti.

Fiskobirlik'e 30 bin ton yağlık fındık verilerek ciddi bir kaynak aktarıldığını hatırlatan Canikli, "Fiskobirlik'e bugüne kadar verdiğimiz desteğin haddi hesabı yok. Giresun ve Trabzon'da üniversitelere satılan gayrimenkuller yoluyla, yine saymakla bitmeyecek destekler var. Biz bunu üreticiye destek amacıyla yaptık. Halen de aynı noktadayız. Fiskobirlik'in sorunları vardır. Bu sorunları çözecek olan yönetimdir. İnsanlar bu tip yerlere o sorunları çözme vaadi ile gelirler. Söylediğimiz şudur, bir vatandaş olarak her şeyden önce, bu talep son derece doğaldır, vatandaş da yarın bir şey olduğunda 'ya çözün ya da gidin' der. Bu da son derece doğaldır. Çözemiyorsanız gidin kardeşim. Bu son derece masum, samimi taleptir. Sorunu çözmek zorunda olanlar o kurumun yetkilileridir. Bizim talebimiz de bundan ibarettir. Bizlerin ve hükümetimizin verdiği destekleri küçümsemek çok büyük haksızlıktır.? açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber