İHH, Asi Nehri'nden sallarla Suriyelilere gıda yardımı yaptı

İHH İnsani Yardım Vakfı, yoğun çatışmaların ortasında kalan Suriyelilere yardımlarını sürdürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 19:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vakıf görevlileri, günlerdir yoğun çatışmaların yaşandığı Derkuş ve Azmarin'e yardım malzemesini Asi Nehri üzerinden gönderdi.

Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa beldesinin hemen karşısında bulunan Suriye'nin Azmarin ve Derkuş şehirlerini Esed yönetimi uçak ve helikopterlerle bombardımana tutuyor. İHH İnsani Yardım ekipleri Hatay'ın Hacıpaşa beldesinden gönderilen malzemeleri, saldırılar nedeniyle bölgede sıkışıp kalan Suriyelilere ulaştırdı. İHH, 1,5 ton un, yaklaşık 100 gıda kolisi ve çocuklar için 600 kilogram süt tozunu Asi Nehri'nden kayıklarla karşıya geçirerek Suriye'ye gönderdi. Azmerin ve Derkuş'a gönderilen gıda kolilerinin içinde; ayçiçek yağı, makarna, pirinç, zeytin, bulgur, kuru fasulye, kırmızı mercimek, salça, şeker gibi gıda malzemeleri bulunuyor.

Ayrıca, İHH ekipleri geçtiğimiz günlerde bölgeye 1 ton un, 2 bin litre su 2 bin adet konserve göndermişti. Vakıf yetkilileri Suriye'nin Cebeli Ekrad bölgesinden kaçarak Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyüne sığınan 150 kişiye de yardımda bulundu. Evlerini terk ederek Türkiye'ye gelen ve Güveççi köyünün camisine sığınan ve çoğunluğunu çocukların oluşturduğu Suriyeli gruba, ekmek, konserve ve su gibi acil yardım malzemeleri dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber