KOSGEB, öğrencileri sanayicilerle buluşturdu

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bartın Hizmet Merkezi Müdürlüğü, öğrencileri sanayicilerle buluşturdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 19:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KOSGEB koordinasyonunda yürütülen 2012 Yılı Avrupa KOBİ Haftası kapsamında, Bartın'da KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği etkinlikler devam ediyor. KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında Bartın İMKB, Cumhuriyet, Hendekyanı, Mustafa Kemal Ortaokulu olmak üzere 4 ilköğretim okulunun 6.,7. ve 8. sınıf öğrencilerinden oluşan 36 öğrenciyle öğretmenleri nezaretinde Bartın Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) fabrikalara gezi düzenleyen KOSGEB Bartın Hizmet Merkezi Müdürü Yalçın Akyön öğrencilerle sanayicileri buluşturdu.

Girişimcilik kültürünü aşılama ve ufuk açma hedefiyle öğrencileri fabrika gezisine götürdüklerini ifade eden KOSGEB Müdürü Yalçın Akyön, ?Öğrencilerimiz OSB'de bulunan süt ve süt ürünleri üretimi gerçekleştiren Türkova Süt Ürünleri işletmesini gezerek fabrika yetkililerinden bilgiler aldı. Sofralarında tükettikleri ürünlerin üretim aşamasına şahit oldular." dedi.

OSB'deki fabrikalara gerçekleştirilen gezi sonrasında öğrencilerden ileriye dönük iş fikirlerinin sorulduğu formlar alındığını anlatan KOSGEB Müdürü Yalçın Akyön, ?Hafta boyunca öğrencilere yönelik yapılan programlarda alternatif bir gelecek planlaması olarak girişimciliği önerdik, girişimciliği aşılamayı amaçladık. Etkinlikler sonrası öğrencilerden geri alınan değerlendirmeler gelecek adına memnuniyet verici boyuttadır. Etkinliklerin gerçekleşmesinde bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bu tür etkinlikler sadece KOBİ Haftası ile sınırlı kalmayıp yıl içerisinde kurumlar arası işbirliği yapılarak benzer etkinlikler yapmayı planlıyoruz.? diye konuştu.

300 ÖĞRENCİYE GİRİŞİMCİLİK DERSİ VERİLDİ

15-21 Ekim 2012 tarihleri arasında kutlanan Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında 300 öğrenciye girişimcilik dersi verildiğini dile getiren Yalçın Akyön, ?Bartın Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinde gerçekleştirilen konferanslarda okul müdürleri, İŞKUR Müdürü ve 4 işletme sahibi tarafından 300 öğrenciye girişimcilik dersi verildi. Girişimcilik kültürünün aşılanması yönünde örnek olabilecek 3 işadamı ve bir işkadını işletme sahibi öğrencilerle buluşarak başarı hikâyelerini öğrencilerle paylaştı. İşadamlarından ağzından başarı hikayelerini dinleyen öğrencilerin hayata bakış açılarının değiştiğini gözlemek ise memnuniyet uyandırdı.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber