Bir yıl içinde Taşağıl'da 5 taş ev kültür turizmine kazandırılacak

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl Belde Belediyesi, önümüzdeki yerel seçim tarihine kadar, kanalizasyon alt ve üst yapı çalışmaları yanı sıra 5 tarihi 100 yıllık Taşağıl hatıllı (harçsız) taş evini, restore ettirererek kültür turizmine kazandırmayı hedefliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 19:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taşağıl Belde Belediye Başkanı Ahmet Alp, Büyükşehir Yasa Tasarısı'nın Meclis'te yasalaşmasının ardından beldeleri Taşağıl'ın mahalle olacağını söyledi. Görev yaptığı süre içinde 29 Mart yerel seçimleri öncesi Taşağıl seçmenine verdiği sözleri tek tek tutacağını belirten Alp, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği ve Bakan Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı'nın 'Dünden Bügüne Taşağıl'ın Taşevleri Projesi'ni, beldelerindeki taş evlerinin korunması için önemli bulduklarını söyledi.

Taşağıl'da harç kullanmadan yapılan bir asırlık 40 taş ev bulunduğunu ve bugüne kadar 5'inin restore ettirilerek kültür turizmine kazandırıldığını belirten Alp, bakanlığın desteği ile bu sayıyı 2013'de 10'a çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Alp, "Tasarının yasalaşması ile birlikte önümüzdeki dönem Taşağıl Belediyesi kapanıyor. Belediyemiz fesholuncaya kadar çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Bir yıl içinde birinci öncelikli yapacağımız çalışma, kanalizasyon ve tarihi evlerin restorasyonu. Beldemizde günlük bin turist kültür turuna çıkıyor. Taşağıl'ın taş evlerini ziyaret ederek geçmişe yolculuk ediyor. Daha çok sayıda taş evin restore edilmesi ve kültür turizmine kazandırılmasındaki engel mülkiyet olması. Taşağıl'ı Antalya'nın ikinci Safranbolu'su yapmaya kararlıyız." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber