Hukukçular, İZSU'daki sahte diploma iddiasını değerlendirdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 20:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İzmir'de diplomasının sahte olduğu iddiasıyla görevinden alınan Büyükşehir Belediyesi İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdür Yardımcısı Gültekin Avkıran'ın, yaklaşık 25 yıldır görev yaptığı belediyede attığı imzaların akıbetinin ne olacağı merak konusu oldu. İddiayı değerlendiren İzmir Baro Başkanı Sema Pekdaş, diplomanın sahte olması durumunda ortada facia bir durumun olduğunu söyledi. AK Parti'nin hukukçu milletvekili Hamza Dağ da, vahim bir durumun olduğunu belirtti.

İZSU'da yedi önemli daire ve 29 şube müdüründen sorumlu olan ve yaklaşık 10 yıldır da genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Avkıran'ın diplomasının sahte olduğu bilgisi üzerine İçişleri Bakanlığı'na bağlı mülkiye müfettişleri, şahsi dosyasını incelemeye aldı. İnceleme ve tetkikler sonucunda Avkıran'ın, ODTÜ Ekonomi Bölümü'nden mezun olmadığı yönünde rapor tutuldu. Raporun ortaya çıkmasıyla birlikte harekete geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Gültekin Avkıran'ı soruşturma sonuçlanıncaya kadar görevinden aldı. Ancak Avkıran'ın 25 yılda Büyükşehir'le yüzlerce belgeye imza attığı imzaların ne olacağı konuşulmaya başlandı. İzmir Baro Başkanı Sema Pekdaş, "Diplomanın sahte olması durumunda ortada gerçekten facia bir durum var. Kabul edilebebilir bir durum değil. İnsanın dürüst olması gerekir. Böyle bir mevkide görev yapması çok garip." dedi.

Görevden alınan Gültekin Avkıran'ın attığı imzalar sonucu yapılan işlerin tek tek incelenmesi gerektiğini ifade eden Pekdaş, "Attığı imzaların hukuki geçerlilik olup olmadığı konusunda hepsinin ayrı ayrı değerlendirilmesi gerekir. İdari işlerin geri dönüşümleri söz konusu değildir. Tek tek incelenmesi gerekir. 10 yıldır çalışmış ise gerçek konumu ve yapılan işler, statüsü ile konum farkının hesaplanması gerekir." diye konuştu.

AK Parti'nin hukukçu milletvekili Hamza Dağ ise "Diploma skandalıyla ilgili haberleri görünce 'inşaallah gerçek değildir' dedim. Eğer sahte diploma varsa vahim bir olay. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin nasıl yönetildiğini gösteriyor." ifadelerini kullandı. İddialara konu olan kişinin sonucu etkileyecek imzaları ve mağdur kişilerin bulunması durumunda Avkıran'ın attığı imzaların yok sayılacağını belirten Dağ, konuyla ilgili yargı sürecinin işlemeye başlayacağını, Avkıran hakkında da evrakta sahtecilikten dava açılacağını kaydetti.

İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Ercan Demir ise "Yaptığı görevde diploma şartının olup olmadığını bilmek gerekir. Diplomasının görevini etkilediğini düşünmüyorum, idari olarak etkiler." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber