Siber Güvenlik Kurulu'nun yapısı belli oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2012 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin siber saldırılara karşı güvenliğini sağlayacak 'Siber Güvenlik Kurulu' üst düzey isimlerden oluşturuldu.

Ulusal siber güvenlik çalışmalarının yürütülmesi, yönetilmesi ve koordinasyonuna ilişkin Bakanlar Kurulu kararına göre kurulda; Dışişleri, İçişleri, Milli Savunma, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarları, Kamu Güvenliği ve Düzeni Müsteşarı, Mit Müsteşarı, Genelkurmay Başkanlığı Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri Başkanı, BTK, Tübitak, MASAK, TİB Başkanları ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı'nın belirlediği bakanlık ve kamu kurulumlarının üst düzey yöneticileri yer alıyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı'nın kurula başkanlık edeceği belirtilen kararda ayrıca siber güvenlikle ilgili çalışma grupları ve geçici kurullar oluşturulabilineceği belirtildi.

Karara göre ulusal siber güvenlik bilgi ve iletişim teknolojileri vasıtasıyla sağlanan her türlü hizmet işlem ve verileri, bunların sunumunda yer alan sistemleri kapsıyor. Kamu kurum ve kuruluşlar ulusal siber güvenliğin sağlanması için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yayımlanan plan, program, usul, esas ve ve standartlara uyacak. Yine karara göre yapılacak çalışmalarda mümkün olan tüm alanlarda milli çözümler geliştirilecek, yazılım ve donanım alt yapılarında azami ölçüde milli kaynaklar kullanılacak. Kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılacak çalışmalar için gerekli tüm maddi kaynak tahsisi ise öncelikli olarak yapılacak.

Dün yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında siber güvenlik ele alınmış toplantı sonrası yapılan açıklamada, ''Küresel düzeyde ciddi boyutlara ulaşan siber tehdit ve bu tehdidin ülkemizin güvenliğine etkileri değerlendirilmiş, bu tür tehditlerin engellenmesi ve siber güvenliğimizin sağlanmasına yönelik ulusal düzeyde koordinasyon ve uluslararası düzeyde işbirliğinin gerekliliğine vurgu yapılmıştır'' ifadelerine yer verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber