Bakan Yıldırım: Elazığ'ın uçak yolcusu sayısı 11 kat arttı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Elazığ Havaalanı yeni terminalinin açılışında yaptığı açıklamada, Elazığ Havaalanı'nda şehrin nüfusu kadar yolcu sayısına ulaştıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2012 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte açılışa katılan Yıldırım, Elazığ'da 46 bin olan uçak yolcusunun 550 bine çıktığını kaydetti.

Başbakan Erdoğan'dan önce Elazığlılara seslenen Binali Yıldırım, ?Hava yolu halkın yolu söylemiyle çıktık. 10 yıl içerisinde havacılığı dörde katladık. Elazığ'da durum bundan daha farklı. Uçak trafiği beş kat, yolcu trafiği 11 kat arttı.? dedi.

Elazığ'da Türkiye'deki büyümeden çok daha farklı noktaya geldiklerini belirten Binali Yıldırım, sadece 46 bin uçak yolcusu varken bunun 550 bine çıktığını, Elazığ'ın nüfusu kadar yolcu sayısına ulaşıldığını dile getirdi.

Bakan Yıldırım, ?2023'te 400 milyon kapasite 375 milyon hava yolculuğuna ulaşmayı hedefliyoruz. Yurdun her tarafına hava yoluyla gidilebilecek şekilde havaalanlarını yapmaya devam ediyoruz.? diye konuştu.

Terminal açılışına kabineden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katılıyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber