Yolcu görünümlü polisler bayramda otobüs sürücülerini denetleyecek

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 6 günlük Kurban Bayramı tatilinde denetimlerini arttıracak. Emniyet, otobüs şoförlerinin kurallara uyup uymadığını tespit etmek amacıyla 16 sivil denetleme ekibi kurdu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2012 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

32 personelin görev alacağı ekip, otobüs firmalarından yolcu gibi bilet alarak seyahat edecek. Ekip seyahat süresince otobüs şoförlerinin hal ve hareketlerinin yanı sıra güzergâh üzerinde görevli polis ekiplerin denetimleri yapıp yapmadığını da gözetleyecek.

EGM, huzurlu bir bayram tatili geçirilmesi için bir dizi tedbir aldı. Emniyet, karayolunda seyreden araçların ve sürücülerinin hal ve hareketlerini, trafik kurallarına riayet edip etmediklerini, trafik ekip ve personelinin görevli olduğu güzergâh üzerinde bulunup bulunmadığını, 'araç durdurma ve kontrollerde trafik denetimlerinde ve trafik kazalarında alınacak önlemlere ilişkin yönerge'ye uygun önlemlerin alıp alınmadığını, görevlilerin sürücülere karşı tutum ve davranışlarını (nezaket, hitabet, yaklaşım), uygulanan işlemlerde görevin gerektirdiği temel kural ve prensiplere uyup uymadıklarını gözlemlemek ve gerekli tespitleri yapmak amacıyla, gidiş ve dönüşleri otobüs bileti almak suretiyle ile 16sivil denetleme ekibi kurdu. 32 personelin görev yapacağı ekipler, 23?24 ile 29?30 Ekim 2012 tarihleri arasında, Ankara ? İstanbul, Ankara ? Konya, Ankara ? Bursa, Ankara ? Kayseri, Ankara ? İzmir, Ankara ? Antalya, Ankara ? Samsun, Ankara?Adana güzergâhlarında görev yapacak.

Emniyet, trafik kuruluşlarının planlamış ve almış olduğu trafik tedbirlerini yerinde görmek, seyir-seyahat esnasında sürücülerin trafik güvenliği açısından tehlike oluşturan hatalı davranışlarını tespit etmek amacıyla da 25 personelden oluşan 8 ekip kurdu. Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nda görevli başkan yardımcıları, şube müdürleri ve diğer personelden oluşturulan denetim ekipleri 23?24 ve 29-30 Ekim tarihleri arasında çalışacak.

Ekip, Ankara-Bolu-Düzce-Sakarya-Kocaeli-İstanbul, Ankara-Aksaray-Konya (Ereğli)-Niğde (Ulukışla)-Adana, Ankara-Kırıkkale-Kırşehir-Nevşehir (Topaklı)-Kayseri, Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas, Ankara- Kırıkkale-Çorum-Amasya (Merzifon)-Samsun, Ankara-Eskişehir (Sivrihisar)-Afyonkarahisar-Isparta-Burdur-Antalya-Konya, Ankara-Eskişehir (Sivrihisar)-Afyonkarahisar-Uşak (Banaz)-Manisa (Salihli-Kula)-İzmir, Ankara-Eskişehir-Bilecik(Bozüyük)-Bursa ve Ankara güzergâhlarında duracak.

3 HELİKOPTER HAVADAN DENETİM YAPACAK

Havacılık Dairesi Başkanlığı'na ait 3 helikopter ile Trafik Hizmetleri Başkanlığı'ndan 6 rütbeli personel havadan denetleme yapacak. Ekip 24 ve 29 Ekim tarihlerinde Ankara (Şereflikoçhisar)-Konya (Kulu), Aksaray ve Ankara, Ankara-Eskişehir (Sivrihisar)-Afyonkarahisar ve Ankara, Ankara (Kızılcahamam)-Bolu-Düzce ve Ankara güzergâhlarında konuşlanacak. Trafik kuruluşları ve karayolu üzerinde sabit veya seyir halinde denetim yapan trafik ekipleriyle koordineli ve irtibatlı olarak trafik kural ihlali yapan sürücüleri havadan izleyecek. Helikopterler ayrıca TIR, kamyon, tanker gibi ağır taşıtlardan dolayı trafik yoğunluğunun önemli oranlarda arttığı tespit edilen yol kesimleri hakkında trafik kuruluşları ve ekiplerine bilgi verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber