Bitlisli şehit korucular ebediyete uğurlandı

Bitlis'in Ortakapı köyündeki askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit olan 3 geçici köy korucusu son yolculuğuna uğurlandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2012 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün akşam saatlerinde meydana gelen saldırı da geçici köy korucuları Mehmet Şerif Aysal, Mehmet Can Yeşildağ ile İzzettin Bal şehit düşerken, er Ali Güreşçi ile korucular Vahdettin Kırmızızambak, Ücret Kırmızızambak ve Hilmi Özgen da yaralanmıştı. Şehit korucular için Bitlis Devlet Hastanesi önünde bugün tören düzenledi. Yoğun katılımın olduğu cenaze töreninde duygulu anlar yaşanırken, yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, şehit olan köy korucularının her fani gibi hayatlarının neticelendiğini ancak şehitlik mertebesine ulaştıklarını ifade ederek şunları söyledi: "Bu kardeşlerimiz artık Bitlis'e Anadolu'ya tüm İslam alemine mal olmuş aziz şehitlerimizdir. Ne mutlu onların ailelerine ve yakınlarına. Kuran'ı Kerim'de geçen bir ayeti kelimede şöyle ifade ediliyor: 'Biz sizleri zaman zaman korkuyla, açlıkla, ürünlerinizi eksilterek, nefsinize ve canınıza verilecek bir zararla imtihan ederiz.' diyor. Evet şu anda hepimiz bir imtihan yaşıyoruz. Bitlis'in Valisi'nden benim korucu kardeşlerime ve onların yakın ailelerine kadar. Ama Allah'ın izniyle bizler bu imtihanı vereceğiz. Sabırla, dik duruşumuzla, metanetimizle bu sınavı kaybetmeyeceğiz. Hem Allah'ın nezdinde hem de kulunun nezdinde bu sınavı vereceğiz. İnşallah onların şefaatine nail olacağız. ?

Törende konuşan Bitlis İl Jandarma alay komutanlığında görevli Binbaşı İhsan Çanak ise ?Yaşadığımı bu coğrafyayı kutsal vatan yapan ve bizlere emanet eden ölümsüz kahramanları şükran ve minnetle anıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Ruhları şad olsun.? dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bitlis İl Müftüsü İmran Kılıç tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Kılınan cenaze namazı ve okunan duaların ardından şehit şehit korucu Mehmet Şerif Aysal Mutki'nin Salman köyüne, Şehit Korucu Mehmet Can Yeşildağ Mutki'nin Açıklan köyüne, Şehit Korucu İzzettin Bal ise Bitlis merkezde defnedilmek üzere gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber