Alevlerle yarış

İtfaiyeciler alevlere karşı kıyasıya yarıştılar.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Ekim 2012 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda yapılan 8'inci İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası'nın ikinci etap yarışları nefesleri kesti. '100 metre Engelli Hortum Serme Yarışması' ile başlayan etapta, 'Engelleri Aşma ve Yangın Söndürme 4X100' yarışması itfaiyecilerin kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Günün ilk etabını oluşturan 100 metre engelli hortum serme yarışması sonunda 15.12 süre ile Çek Cumhuriyetini temsilen Yakup Pekny birinci, 16.65 saniye ile Rus Aglrey Kornilov ikinci, 18.88 ile Belaruslu itfaiyeci Vladimir Strekhenya üçüncü oldu.

Şampiyonaya verilen öğle arasının ardından başlayan engelleri aşma ve yangın söndürme 4X100 yarışları her takımdan 4'er sporcunun katılımıyla yapıldı. Başlangıçtan bitişe kadar 4 sporcunun sırayla yarıştığı etabın en dikkat çekici yanı ise itfaiyecilerin yarış sırasında çıkarılan yangını söndürme anı oldu. Alevler arasında ellerinde yangın tüpleriyle görünen itfaiyeciler, yangını söndürdükten sonra finale doğru koştu.

HEDEFE SU SIKTILAR

8'inci İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası'nın son gününde 'Motopompla Su Çekme ve Suyu Hedefe Atma' yarışması yapıldı.

Antalya'da devam eden 8'inci İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası'nın son günü 'Motopompla Su Çekme ve Suyu Hedefe Atma' yarışı ile başladı. Şampiyonaya katılan 15 ülke temsilcisi takım, şampiyonanın son yarışında takım halinde yarıştı. Motopompla su çeken, hortumla hedefe koşan itfaiyeciler, hedefe su sıktı. Hedefin arkasında bulunan içi boş kutuyu su ile doldurmaya çalışan takımlar zamana karşı mücadele etti.

Yarış öncesi bir gün önce düzenlenen engelleri aşma ve yangın söndürme 4 x 100 yarışmasının madalya töreni de yapıldı. 3,5 saatte tamamlanan ve şampiyonanın en heyecanlı yarışlarından birisine ev sahipliği yapan mücadelenin ardından 54.23 saniyelik zamanı ile Rusya birinci, 54.30 saniye ile Belarus, 54.60 saniye ile Ukrayna etabın üçüncüsü oldu.

Şampiyona bu akşam Cam Piramit'te yapılacak kapanış töreniyle sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber