Manavgat Kaymakamlığı, vatandaş odaklı hizmet belgesi aldı

Antalya Manavgat Kaymakamlığı'nın hayata geçirdiği insan odaklı hizmet yönetim sistemlerini, Uluslararası Belgelendirme Sistemleri(UBSİS) kalite standart belgesiyle ödüllendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2012 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

UBSİS, vatandaş odaklı yönetim uygulamaları için Manavgat Kaymakamlığı'na uluslararası geçerliliği olan Vatandaş Odaklı Hizmet Yönetimi ile ISO:10002:2006 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi belgesini verdi.

UBSİS tarafından Manavgat Kaymakamlığı'na İngilizce ve Türkçe hazırlanan belgelerin ellerine ulaştığını belirten Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Türkiye'de ilk defa bir kaymakamlığın vatandaş odaklı çalışmaları için ISO:10002:2006 ile Vatandaş Odaklı Hizmet Yönetim Sistemi belgesi aldığını söyledi. Belgelerin Manavgat'ta insan odaklı hizmet vermenin kriteri olduğunun göstergesi olduğunu anlatan Bulgurlu, belge alımı için yurt genelinde kaymakamlıkların kendilerinden bilgi istediğini ifade etti. Bulgurlu, "Hazırladığımız projeler meyvesini verdi. İlk defa Türkiye'de bir kaymakamlık hizmet standardı belgesi aldı. Bu Manavgat için gurur ve onur. Biz makamlarda kalıcı değiliz. Ama alınan belge Manavgat'ta hizmet vermenin standardı olduğunu gösterdi. Vatandaş odaklı hizmette ilk önce kişi dönüşümü kendisinden başlatacak. Kişi dönüşümü kendinden başlamazsa belirli bir süre eşyanın ve oturduğu makamın yörüngesinde oyuncak olur çıkamaz. Hizmet vermede birinci kriterimiz önce insan." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber