Fotoğrafçılar çarşısında ?dijital' hüzün

Yıllarca kullanılan analog fotoğraf makinelerinin yerini dijital makineler aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2012 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ustalar, dijital makinelerin analog makinelerin kalitesine erişemediğini söylese de daha pratik ve daha masrafsız olmalarından dolayı dijital makineleri tercih etmek zorunda kaldıklarını söylüyor. Tarihi Hayyam Çarşısı'nda mesleğini sürdüren Resul Bozdağ, filmli makinelerin bir köşeye atılacağını asla aklına getirmediğini ifade ediyor. Bozdağ, "Satmak için aldığım filmli makinelerin son sahibi oldum." diyor.

Sirkeci'de bulunan tarihi Hayyam Pasajı olarak bilinen fotoğrafçılar çarşısında, bu günlerde geçmişe özlem hakim. Analog makinelerin yaygın olduğu dönemlerde yaşanan hareketlilik artık görülmüyor. Ustalar da bu durumdan şikayetçi. Teknolojinin uğraşlarını ellerinden aldığını düşünen ustalar, analog makinelerin bir köşeye atılacağını hiç akıllarına getirmediklerini söylüyor. Yaklaşık 25 yıldır fotoğraf makinesi satmak ve tamir etmekle uğraşan Resul Bozdağ da bu durumdan muzdarip. " Dijitalin bu şekilde hakim olacağını hiç hayal edemiyordum." diyen Bozdağ, duygularını "Satmak için aldığım filmli makinelerin son sahibi oldum. Üzülüyorum. Benim gönlümde hala çok iyi makineler." sözleriyle ifade ediyor.

Filmli makine soranların sayısının gün geçtikçe azaldığını belirten Bozdağ, "Bazen eskiye olan özleminden dolayı filmli makine soran oluyor. Fakat bu kişiler parmakla sayılacak kadar az.?diye, analog makinelere olan ilginin düştüğünü anlatıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber