Caminin servet değerindeki kurnalarını çaldılar

Diyarbakır'da bir caminin şadırvanındaki servet değerindeki 12 çeşme kurnası kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2012 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunç ve pirinçten özel olarak yaptırılan kurnaların toplam değerinin 6 bine yakın olduğu belirtildi. Hırsızlık olayını tepki gösteren cami cemaati, ?Çaldıkları bu değerli kurnaları hurdacılara satacaklar. Allah'tan korksunlar getirip bıraksınlar.? dedi.

Alınan bilgiye göre Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki Ümit Balcı Camisi'nin avlusundaki şadırvanda bulunan çeşmelerin kurnaları dün gece çalındı. Camii avlusuna belirlenemeyen bir saatte gelen kişi ya da kişiler, yıllar önce her birine 45 TL verilerek özel yaptırılan çeşme kurnalarını tek tek sökerek götürdü. Şadırvanda sadece çevredeki işyeri kamerasının gördüğü taraftaki 2 kurna bırakıldı. Sabah namazı için camiye gelen cemaat şadırvandaki bütün çeşmelerin aktığını görünce kapatmak istedi ancak muslukların yerinde olmadığını görünce duruma imama söyledi. Yapılan incelemede kurnaların yerinden sökülerek götürüldüğü anlaşıldı ve durum polise bildirildi. Cami avlusunda inceleme yapan polis, hırsızlarla ilgili çalışma başlattı. Hırsızlık olayını duyan camii cemaati olayı tepki gösterdi. Vatandaşların, hırsızların servet değerindeki kurnaları götürüp hurdacılara kilo işi satacağını belirtti. Cami cemaati, ?Allah'ın evinden de hırsızlık yapılmaz. Kim götürmüşse getirip yerine bıraksın. Bu halkın malıdır.? dedi.

Diyarbakır'ın yeni yerleşim yeri olan Diclekent'te bulunan camiyi Hacı Zülfü Balcı, 2003 yılındaki uçak faciasında ölen oğlu Mehmet Ümit Balcı adına yaptırmıştı. Kazada hayatını kaybeden 75 kişiden biri olan Ümit Balcı için sigorta şirketinin ailesine ödediği parayı ailesi camii yapımında kullanmıştı. Caminin inşaatında da çalışan Hacı Zülfü Balcı, caminin diğer müştemilatında olduğu gibi şadırvanındaki malzemeleri de özel yaptırmıştı. Kurnalardan her birinin 400 TL olduğu ve özel siparişle üretildiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber