Şırnak Silopi'de kardeşlik görüntüsü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ın Silopi ilçesi sakinleri, vize problemleri nedeniyle Suudi Arabistan sınırından geri döndürülen Türk hacı kafilesini bağırlarına bastı. Bölgenin sürekli 'terör'le anılmasından ötürü ilk başta tedirginlik yaşayan hacı adayları, kendilerine gösterilen ilgi karşısında gözyaşlarını tutamadı. Misafirlerini evlerinde ağırlayan Şırnaklılar, ayrılık tohumu ekmek isteyenlere de en güzel cevabı verdi

Kutsal topraklara gitmek üzere Şırnak'ın Silopi ilçesine gelen hacı adaylarını, Şırnaklılar adeta bağrına bastı. Hac vazifesini yerine getirmek üzere karayoluyla Irak üzerinden Suudi Arabistan'a gitmek için Türkiye'nin dörtbir yanından Silopi'ye gelen hacı adayları, Irak'taki vize krizi nedeniyle burada konaklıyor. Bölgenin imajı ve yaşanan terör olayları nedeniyle Silopi'ye geldikleri ilk anlarda tedirginlik duyan hacı adayları, Şırnaklıların samimiyeti ve misafirperverlikleri sayesinde kısa sürede rahatlıyor.

ÇOK YANLIŞ TANIMIŞIZ

Şırnaklıların duyarlılığı karşısında gözyaşlarını tutamayan hacı adayları, bugüne kadar Şırnak'ı çok yanlış tanıdıklarını ifade ettiler. Son olarak hayırsever işadamı Murat Yusufoğlu, Vali Kamil Acun Camisi'nde başta İstanbul, Ankara, Kayseri, Uşak, Ordu ve Trabzon olmak üzere yurdun çeşitli yerlerinden gelen 500'ü aşkın hacı adayına yemek verdi. Hacı adayı Mehmet Çeliker, Silopi'ye çok çekinerek geldiklerini belirterek, 'Burada nasıl karşılanacağız ne duruma düşeceğiz bilmiyorduk. Şırnaklılar bizi utandırdılar. Buranın halkından Allah razı olsun. Evlerini bizlere açtılar, yemeğe çağırdılar. Gördüğümüz ilgi ve bölge halkından çok memnunuz' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber