Boyabatlı davulcu Rusya'da davul çalacak

Sinop'un Boyabat ilçesinin tanınmış davulcularından Rıza Tekeş ve ekibi, Rusya'da davul zurna kültürünü tanıtacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk kültürünü öğrenmek isteyen bir Rus işadamının talebi doğrultusunda Rusya'ya gidecek olan ekibin başka ülkeler tarafından da takip edildiği belirtildi.

Boyabatlı Rıza Tekeş ve ekibi, kurdukları internet siteleri ile uluslararası açılıma başladı. İstanbul Sultan Ahmet Camii ve Ayasofya Müzesi'nde Türk kültürü için araştırma yapan bir Rus işadamı, beğendiği Türk davul zurna kültürünü Rusya'da görücüye çıkaracak.

Türk davul zurna kültürünü tanıtmak üzere Rusya'ya davet edildiklerini belirten davulcu Rıza Tekeş, davul ve zurnanın Rus işadamının çok hoşuna gittiğini ve bu kültürü Ruslara da tanıtmak üzere ekibini Rusya'ya davet ettiğini söyledi. Türk davul zurna kültürünü Rusya'da en iyi şekilde temsil etmek için gayret göstereceklerini ifade eden Tekeş, ??Bu bir başlangıç olur. Umarım diğer kültürlerimizde başka ülkelerde örnek alınır. Zaten bizden sonra da işadamı semazen grubunu davet edecekmiş. Biz en iyi davulu ve zurnayı çalmaya çalışacağız.'' dedi.

Yaklaşık bir ay Rusya'da kalacaklarını ifade eden Tekeş, aynı zamanda bir çok televizyon programcısı tarafından show programlarına da davet edildiklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber