Altındağ Belediyesi koro seçmeleri yapıldı

Altındağ Belediyesi Klasik Türk ve Türk Halk Müziği korolarında yeni solist seçmeleri yapıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her iki koroya toplamda 500 kişinin başvuruda bulunduğu seçmelerde adaylar koroya girebilmek için bütün yeteneklerini ortaya koydu.

Türk Sanat Müziği'nde Cengiz Taşkent ve Türk Halk Müziği'nde İlkim Eylül İlk'in yönetiminde 7 yıldır faaliyet gösteren Altındağ Belediyesi müzik korosunun Ankara'da önemli bir marka olduğunu belirten TSM Koro Şefi Cengiz Taşkent, "Seçmelerde kişilerin müzik duygusuna, ses aralığına, ritm duygusuna ve melodik yapı hafızasına bakıldı. Türk Sanat ve Halk Müziği'ne gönül vermiş, aynı zamanda sesi iyi olan, ritim duygusu bulunan insanları koromuza kabul ediyoruz. Ses ve nota eğitiminin yanı sıra ud, bağlama ve keman gibi enstrümanların çalınmasıyla ilgili eğitim de veriyoruz. Umarım yeni sezonda, yeni ekibimizle güzel konserlere imza atarız." diye konuştu.

Türkiye'nin sayılı koroları arasında yer aldıklarını ifade eden Şef Taşkent, topluluklara dahil olan koro üyelerinin zaman içinde kendilerini geliştirme fırsatı bulduğunu, ses sanatçılarından bazılarının konservatuara girdiklerini, bazılarının ise farklı korolarda şeflik yapmaya başladıklarını belirterek, "Amacımız, bu dinamik yapıyı Altındağ Belediyesinin katkıları ile daha da ileriye taşımaktır. Sanatın her dalına büyük önem veren Veysel Tiryaki bize her konuda destek oluyor." dedi.

Koro seçmelerine katılan adaylardan Pervin Yıldırım ise Altındağ Belediyesi'nin sanata ve sanatçıya verdiği önemi çok anlamlı bulduğunu belirterek, "Başkan Veysel Tiryaki'ye müteşekkirim." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber