Başkent'te silahlı gasp çetesine baskın: 8 gözaltı

Başkent'te silahlı suç örgütü kurarak haksız kazanç elde ettiği öne sürülen çeteye yönelik düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

70 kişiyi borçlandırıp tehdit yoluyla gasp eden çetenin bu yöntemle yaklaşık 2 milyon lira para elde ettiği öğrenildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yürüttüğü çalışma sonucunda bir çetenin silahlı suç örgütü kurup, tehdit ve baskıyla dolandırıcılık yaptığını belirledi. Keçiören, Yenimahalle ve Çankaya ilçelerinde eş zamanlı baskın gerçekleştiren polis, çete lideri Mehmet S.'nin de aralarında bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 8 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 500 adet fişek, jop, muşta, sallama tabir edilen kılıç, başka şahıslara ait kredi kartları ile çok sayıda senet ele geçirildi.

Emniyette sorgulanan çete üyelerinin sıkışık durumda olan vatandaşlara faizle para verip, vatandaşları borçlandırdığı belirlendi. Borçlarını ödeyemeyen şahısları silahla tehdit eden çetenin, bu kişilere zorla senet imzalattığı ortaya çıktı. Zanlıların, silahlı eyleme karıştıkları, tefecilik ve çek senet tahsilatı yaptıkları kaydedildi. Şahısların bu yöntemle 70 kişiyi dolandırdığı ve yaklaşık 2 milyon lira haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı.

Emniyette sorguları tamamlanan zanlılar, mahkemeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber