Malatya Kurban Bayramı'na hazır

Malatya'da Kurban Bayramı öncesi valilik ve belediye tarafından gerekli tüm önlemler alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kentteki iki devlet hastanesinde iki uzman ve iki pratisyen doktor ile iki hemşire dönüşümlü olarak bayram boyunca görev başında bulunacak. Belediye otobüsleri ise bayramın ilk günü belediye otobüsleri ücretsiz hizmet verecek.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, belediye olarak bayram dolayısıyla bir dizi tedbir aldıklarını belirtti. Belediye otobüslerinin bayramın ilk günü 06.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet vereceğini ifade eden Çakır, şehir mezarlığı ile diğer mezarlıklarda bayram öncesi genel temizlik yapıldığını ifade etti. Çakır, ayrıca şehir mezarlığında özellikle ilk gün giriş ve çıkışlarda herhangi bir sorun yaşanmaması için Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından gerekli tedbirlerin alındığını vurguladı.

Vatandaşların sorunsuz bir şekilde bayramlarını geçirmeleri amacıyla bayram süresince belediyenin ilgili müdürlüklerinin 24 saat iş başında olacağını ifade eden Çakır, vatandaşların 444 51 44 numaralı çağrı merkezinden ilgili müdürlüklerine şikayetlerini iletebileceklerini hatırlattı. Çakır, Temizlik İşleri, Zabıta, İtfaiye, Mezarlık, Fen İşleri, Su ve Kanal müdürlüklerinin Bayram boyunca mesai yapacağını belirtti.

Belediye ekmek satış büfelerinin de bayramda hizmet vermeye devam edeceğini bildiren Çakır, eski belediye arkası, Akpınar, Kernek, Emeksiz, Battalgazi, TOKİ 1. Etap, TOKİ 2. Etap, çevreyolu, Beydağı Devlet Hastanesi, Malatya Devlet Hastanesi, köy garajı, Sıtmapınarı, Yeni Camii önündeki ekmek büfelerinin açık olacağını ifade etti.

Vatandaşların daha rahat ve sağlıklı bir ortamda kurbanlarını kesmeleri için uygun yerlerin belirlendiğini hatırlatan Çakır, Kurban Hizmetleri Komisyonu görevlendirmesiyle Malatya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, müracaatlar üzerine yaptığı çalışma sonucu kurban kesimi için 26 ayrı noktanın tespit edildiğini bildirdi. Bu 26 yerin yanı sıra Malatya Belediyesi'ne ait canlı hayvan pazarında da kurban kesilebileceğini ifade eden Çakır, bayram süresince zabıta ekipleri ve belediyeye bağlı veteriner hekimlerin, kesim yerlerinde denetimler yapacağını kaydetti. Belirlenen kurban kesim yerleri dışında yapılacak kesimlere yasal işlem uygulanacağından, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için belirlenen yerler dışında kesim yapılmamasını isteyen Çakır, kurban kesim ücretlerinin de büyükbaş kurbanlıklar için 140, küçükbaş kurbanlıklar için de 25 lira olduğunu belirtti.

Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamada da vatandaşların bayramı huzur içinde geçirmeleri, için gerekli tüm güvenlik, sağlık tedbirlerinin alındığı belirtildi. Vatandaşların ihtiyaç duymaları halinde belediye, emniyet, jandarma, FEDAŞ, il sağlık müdürlüğü ve Türk Telekom İl Müdürlüğü ile irtibata geçebilecekleri anlatılan açıklamada, Devlet Hastanesi ve Beydağı Devlet Hastanesi kampüsleri acil servislerinde iki uzman ve iki pratisyen doktor ile iki hemşirenin dönüşümlü olarak görev yapacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber