ERGİAD, 2. OSB'de altyapı çalışmalarına hız verilmesini istedi

Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Köseoğlu, Erzurum'un teşvik yasasına teşviki için gayret gösterilmesine rağmen ciddi mesafe alınamadığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERGİAD Gıda Tarım ve Hayvancılık Komitesi, istişare toplantısında organize sanayi bölgelerini ele aldı. ERGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Köseoğlu, yeni teşvik yasasının yayınlanmasıyla bölgeye yatırım yapmak isteyen iş adamlarının 1. OSB'de yer bulamadığını, 2. OSB'de ise altyapı çalışmalarının henüz tamamlanmadığı için teşvik yasasına yönelik il genelinde bir hava oluşturulamadığını savundu.

Teşvik yasasından yararlanmak için Erzurum'a gelenlerin 1. OSB'nin doluluğundan, 2. OSB'nin de altyapı çalışmalarının henüz bitmediğinden dolayı çevre illere gittiğini hatırlatan Köseoğlu, "Gerek Erzurum'da yatırım yapmak isteyen kendi yatırımcılarımız gerekse dışarıdan gelip Erzurum'a yatırım yapmak isteyen diğer yatırımcılarımız çok acele 2. OSB'nin yatırım yapılabilir hale getirilmesini bekliyor. Çünkü teşvik yasasının süresi 2013'ün sonunda bitiyor. Bunu başaramazsak dışarıdan ilimize gelerek yatırım yapan iş adamlarımızı kaybetmemizin yanı sıra daha da önemlisi kendi yatırımcılarımız da çevre illerdeki OSB'lere yatırım yapacak. Bahsettiğimiz problemlerin yaşanmaması için 2. OSB'nin altyapı çalışmalarının süratle tamamlanıp yatırımcılarımızın emrine açılması Erzurum için çok önemli. Yatırımcı iş adamlarımız kendi memleketleri yerine başka illerde yatırım yapma mecburiyetinde bırakılmamaları lazım. Yetkililerin bu konuda ellerini çabuk tutmalarını istiyoruz. Yatırımcıların yatırımları ilimize yapmaları için süreci hızlandırmalıyız. Çünkü yatırımcılar çok hızlı karar veriyorlar." dedi. Erzurum ekonomisinin canlılık kazanmasının ancak üretim ve istihdamla mümkün olacağına değinen Köseoğlu, üretim ve istihdamın önündeki engellerin kalkmasını ve Erzurum ekonomisinin canlanmasını istediklerini kaydetti.

ERGİAD Tarım Gıda ve Hayvancılık Komitesi istişare toplantısına katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın ise yatırımcının merakla beklediği 2. OSB'nin altyapı ihalesinin 2013'ün Ocak-Şubat aylarında yapılmasının beklendiğini, Ağustos-Eylül aylarında ise yatırımcıya tahsis edilebileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber