Eskişehir SSK Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde, hastalara daha iyi hizmet verilmesini sağlamak amacıyla personele psikoloji eğitimi veriliyor

Haber Giriş : 26 Ekim 2003 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir SSK Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde, hastalara daha iyi hizmet verilmesini sağlamak amacıyla personele psikoloji eğitimi veriliyor

Eskişehir Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde, hastalara daha iyi hizmet verilmesini sağlamak amacıyla personele psikoloji eğitimi veriliyor. Haftada bir gün seminer şeklinde gerçekleştirilen uygulama ile psikologlar tarafından hastane personeline önce insani ilişkiler konusunda bilgiler aktarılıyor, ardından bu bilgilerin pratiği yapılıyor.

Verdikleri sağlık hizmetleri ile zaman zaman eleştirilere konu olan SSK hastanelerinde örnek uygulamalara da imza atılıyor. Daha önce 65 yaş üzeri hastalara yönelik çaylı-pastalı karşılama uygulaması ile bir ilki gerçekleştiren SSK Hastanesi yönetimi, şimdi de Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde görev yapan personele yönelik psikoloji eğitimi başlattı.

İnsan psikolojisi konusunda doktorları bilgilendiren psikolog Nuray Ünalan, yoğun çalışma temposuna bağlı olarak sosyal ilişkilerde zaman zaman olumsuzluklar yaşanabileceğini; ancak bunun iyi bir eğitimle ortadan kaldırılacağını belirtti. Sosyal münasebetlerde beden dilinin çok etkili olduğunu kaydeden Ünalan, ?Günümüzün büyük bir bölümünün geçtiği hastanede muhataplarımızla ilişkilerimizi sağlıklı tutmamız gerekiyor. Beden dilimiz bu ilişkilerde çok önemli bir yer tutuyor. Göz temasımız, el hareketlerimiz, jest ve mimiklerimiz muhatabımızı etkilemektedir.? dedi.

Hastane personeli, kendilerine yönelik başlatılan uygulamadan oldukça memnun. Teorik olarak anlatılan konuların daha sonra pratik olarak gösterilmesinin çok faydalı olduğunu söyleyen pratisyen doktor Burhanettin Aydoğan, ?Biz hekimlerde ?her şeyi biliriz, iyi yaparız, halkla ilişkileri de çok iyi biliriz, bu konuda kimse bize ders veremez' anlayışı vardır. Görmüş olduğumuz derslerde bunun böyle olmadığını fark ettik.? diye konuştu. Hayatında ilk defa bir psikologdan ders aldığını anlatan personel şefi Adnan Toker ise, ?Şimdiye kadar böyle bir uygulamaya katılmamıştım. Başlatılan bu uygulamanın çok yararlı olduğunu gördüm.? ifadesini kullandı.

Eskişehir SSK Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Seracettin Çom, vatandaşla personel arasında bir diyalog ortamı oluşturmak için böyle bir çalışmabaşlattıklarını söyledi. Uygulamanın kendisi de dahil tüm hastane personelini kapsadığını vurgulayan Çom, şöyle konuştu: ?Amacımız, gelen her vatandaşımıza en iyi şekilde yardımcı olmaktır. Personelimizin alacağı psikoloji eğitimi sayesinde hastanede hiç kimse hakaret ya da insana yakışmayan hiçbir davranışı görmeyecek. Karşılarında güler yüzle hizmet veren bir personel bulacaklar.?

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber