Dana fiyatına kurbanlık koç, büyükbaşlara rakip oldu

Denizli Ticaret Borsası (DTB) Canlı Hayvan Pazarı'nda 137 kiloluk koç, 2 bin 500 TL'lik fiyatıyla alıcı bekliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2012 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurban Bayramı'na iki gün kala hayvan pazarlarında da hareketlilik artıyor. DTB Hayvan Pazarı'nda en fazla ilgiyi, merinos ırkı, ?Aliş? adlı koç gördü. Küçükbaş hayvan padoklarında cüssesi ile göze çarpan koçu görenler, uzun süre yanından ayrılamayıp seyrediyor. İki kişinin güçlükle tutabildiği koç, hem kilosu hem de fiyatıyla bazı büyükbaş hayvanların da rakibi durumunda.

Güney ilçesi Eziler beldesinden Hasan Yılmaz isimli üreticinin damızlık olarak yetiştirdiği koçu almak isteyenler, 2 bin 500 TL'lik fiyatı duyunca sadece bakmakla yetiniyor. Pazarın en büyük küçükbaş hayvanına sahip olan Yılmaz, yetiştirdiği koyunları Türkiye'nin dört bir köşesine pazarladığını söyledi. Yılmaz, ?Ben bunları Türkiye geneline damızlık olarak satıyorum. 135-140 kilo. Geçen sene getirdiğim de 132 kiloyla birinciydi. 35-40 senedir uğraşıyorum. Ben 7 bin 500 liraya kadar koç verdim ama bunu kurbanlık olarak getirdim, 2 bin 500 lira diyorum.? şeklinde konuştu. Koçu beslemek için darıyı kaynatıp nohutu ıslattığını ifade eden Yılmaz, ?Buğdayı ıslıyorum, arpayı eziyorum, karıştırıp veriyorum ben bu hayvanlara. Yonca veriyorum." dedi.

Kurbanlık almak için gelenlerden bir kişi ise Aliş'in çok güzel beslendiğini belirterek, ?Bizim paramız yok o kadar. İnşallah paramız olduğunda alırız.? derken bir başkası, ?120-130 kilo gelir o ama kesilmez, yani bakılır ona, seyredilir.? şeklinde konuştu.

Pazarın ilgi çeken diğer bir hayvanı ise yaklaşık 2 yaşında ve 900 kilo ağırlığındaki dana oldu. Uzun süren pazarlıklar sonunda 8 bin liraya alıcı buldu. Danayı pazara getiren vatandaş, şunları kaydetti: ?Ben her sene Denizli Hayvan Pazarı'na altı hayvan getiriyorum. Arpa yediriyorum sadece. Yemin torbası olmuş zaten 50 lira, samanın paketi 15-20 lira. 8 bin liraya bunun içinden çıkamıyoruz. Allah cümlemize hayırlı uğurlu etsin. Vatandaş son günü bekliyor ama ellerini çabuk tutsunlar, yoksa hayvan kalmayacak.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber